Βέροια

Mε έντονες αντιπαραθέσεις επανήλθε το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού και της ΔΕΥΑΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας    

Μετά τις εξηγήσεις που προσφέρθηκε να δώσει στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού πριν από έναν περίπου μήνα ο ανάδοχος της εταιρείας  Γεώργιος Γκανάτσιος, κλήθηκε χθες  να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα συμβούλων και στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Αφού έκανε το επιστημονικό του πορτρέτο ο κ. Γκανάτσιος, μιλώντας και για τη μέθοδο που εφαρμόζει η Εταιρεία του, η οποία είναι μοναδική, όπως είπε, στον τρόπο βιολογικού καθαρισμού που εφαρμόζει, ξεκίνησε από ανώνυμα τηλεφωνήματα που δεχόταν και προχώρησε σε συμπεριφορές μέσα στη ΔΕΥΑΒ που δυναμίτισαν τη μέχρι τότε εξαιρετική συνεργασία.

Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο βιολογικός καθαρισμός που εφαρμόστηκε ήταν εξαιρετικά ωφέλιμος για τη Βέροια, εξαφανίζοντας οσμές, λίπος και μειώνοντας την εκπομπή άνθρακα, με ελάχιστο κέρδος για την ίδια την εταιρεία, επέμενε σε δύο λέξεις, χαρακτηρίζοντάς την «αναγνωρισμένη» και «έντιμη».

Καταθέτοντας ότι ίσως η δικαστική οδός δώσει λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, απάντησε με λεπτομέρειες σε πλήθος ερωτήσεων που έγιναν από τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και μεμονωμένους συμβούλους.

Την απορία της τι γίνεται με τη λυματολάσπη εξέφρασε η Γεωργία Μπατσαρά.

Τι συνέβη και διακόπηκε η σύμβαση, υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα πίσω από την όλη ιστορία, πώς σας ικανοποιεί αυτό το μικρό κέρδος, ήταν απορίες του Παύλου Παυλίδη.

Υπάρχει πιστοποίηση της εγκατάστασης; Σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι ατομική επιχείρηση; Τι κρύβεται πίσω από την διακοπή της συμβασής ήταν ερωτήσεις του Αντώνη Μαρκούλη.

Παρά τη βροχή ερωτήσεων και από τους επικεφαλής αλλά και από άλλους συμβούλους που κατέθεσαν τις απορίες τους, απαντήσεις υπήρξαν, οι οποίες όμως φάνηκε ότι δεν ικανοποίησαν, δημιουργώντας ένα κλίμα μεγάλης έντασης, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ανακριτικό, ταιριάζοντας σε αίθουσα δικαστηρίου.

Με τη φράση «έχουμε καθαρό μέτωπο» ολοκλήρωσε ο κ. Γκανάτσιος, για να κλείσει το θέμα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης λέγοντας: «Είναι κρίμα να δέχεται η ΔΕΥΑΒ αυτήν τη λάσπη. Είμαστε ανάμεσα στις πέντε καλύτερες της Ελλάδας.»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας