Βέροια

Αντίθετο στη συγχώνευση σχολείων το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

 Την αντίθεσή του στη συγχώνευση δύο δημοτικών σχολείων, του 6ου και του 13ου διατύπωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με πολλές τοποθετήσεις που έγιναν και από συμβούλους αλλά και από εκπροσώπους  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ, που παρέστη για συμπαράσταση μαζί με εκπαιδευτικούς.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από  τα συνδικαλιστικά όργανα, σχετικά με την απώλεια οργανικών θέσεων και την υποβάθμιση του διδακτικού έργου που θα φέρει η συγχώνευση, ήταν ισχυρά και έπεισαν το Σώμα στο σύνολό του να υποστηρίξει την μη εφαρμογή της.

Την αντίθεσή της στη συγχώνευση εξέφρασε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, καταθέτοντας τις κινήσεις της και τις επαφές της με αρμόδιους παράγοντες, πριν καταλήξει στην τελική της θέση.

Ερωτήσεις υπέβαλαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πριν να καταλήξουν στην ψήφιση για μη συγχώνευση των σχολείων.

Το «Σχολείο της Αγοράς», εφαρμόζεται κατά κόρον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής πολιτικής, οδηγώντας στην πολιτική των συγχωνεύσεων είπε ο Γιώργος Μελιόπουλος, για να προσθέσει η Γεωργία Μπατσαρά κλείνοντας πριν από την υπερψήφιση για την μη συγχώνευση, πως σε όλη την καριέρα της ως εκπαιδευτικού ποτέ δεν έβαλε την υπογραφή της για συγχωνεύσεις, παρά μόνο αν κάτι τέτοιο υποβάθμιζε την ίδια την Παιδεία.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας