Βέροια

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο ισολογισμός – απολογισμός για το 2018

Σε κλίμα έντασης εγκρίθηκε χθες ο ισολογισμός και απολογισμός για το 2018 σε μια μακρά ειδική συνεδρίαση, που προηγήθηκε της καθιερωμένης.

Με έσοδα: 38.056.190, έξοδα: 29.841.126 και υπόλοιπο ταμείου: 8.215.063 ευρώ, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε τα οικονομικά του έτους για έγκριση προκαλώντας την κριτική των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Ο Παύλος Παυλίδης απέφυγε να κάνει έντονη κριτική στο θέμα αιτιολογώντας τη στάση του με την απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη θητεία. Παρόλα αυτά δήλωσε πως η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν τον ικανοποιεί.

«Ο απολογισμός δεν είναι μόνο λογιστικός. Υπάρχει απόκλιση πάνω από ένα εκατομμύριο. Κάτι δεν πάρει καλά, δεν έγιναν όλα καλά» είπε.

Αντίθετα έντονα επικριτικός υπήρξε ο Αντώνης Μαρκούλης λέγοντας:
«Λέγαμε ότι ο προϋπολογισμός ήταν πλασματικός, αλλά δεν μας ακούγατε. Κάτι δεν πάει καλά. Είχατε υστέρηση στα έσοδα, γιατί εφαρμόσατε πελατειακή πολιτική. Ποια είναι η διαφάνεια που υπηρετείτε;

Δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε κανένα. Αν μελετήσει κανείς τον απολογισμό, θα οδηγηθεί σε πολιτική ευθύνη. Δεν αρκεί η σκοπιμότητα να μείνουμε στη Δημοτική Αρχή, αλλά η πόλη κάθε μέρα να κερδίζει από την παρουσία μας.»

Ο Γιώργος Μελιόπουλος δήλωσε πως η παράταξή του θα καταψηφίσει τον ισολογισμό-απολογισμό, που έρχεται να συζητηθεί σε μια περίοδο επίθεσης της νέας κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα λαϊκά δικαιώματα.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μερίδιο ευθύνης. Αντί να ελαφρύνει τη δύσκολη πραγματικότητα για τον πολίτη, την εντείνει. Το πλεόνασμα προέρχεται από υπηρεσίες που έπρεπε να προσφέρονται στον πολίτη.»

«Η κριτική μας δεν αναφέρεται στην εγκυρότητα των ειδικών» πρόσθεσε ο Γιάννης Τσαναξίδης. «Εμείς βλέπουμε τα πράγματα από την ταξική πλευρά. Πίσω από τα νούμερα πρέπει να δούμε τις κατευθύνσεις του Δήμου. Επιπλέον ήταν λίγος ο χρόνος που μας δόθηκε για μελέτη των στοιχείων.»

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κύριοι» ήταν η τελευταία φράση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών Στέλιου Ασλάνογλου.

Απαντώντας στην κριτική ειδικά του Αντώνη Μαρκούλη ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε:

«Το ποσό που δεν εισπράχθηκε είναι πληγή όλων των δήμων. Εμείς όμως τον απολογισμό μας τον κάναμε προπαντός ενώπιον των πολιτών και πήραμε στις εκλογές ποσοστό τριπλάσιο από σας. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις!»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας