Βέροια

Μανόλης Γιανναδάκης “εν/τυπώσεις” – Ατομική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου. Εγκαίνια, Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 9 Nοεμβρίου 2019 στις 19.00μμ, η Γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια εγκαινιάζει έκθεση χαρακτικών έργων του Μανόλη Γιανναδάκη    “εν/τυπωσεις-imprint“.

Από το πλούσιο σε μορφοπλασίες και νοήματα, εικαστικό έργο του Μ.Γ. εκτίθεται  μια ενότητα έργων, το περιεχόμενο των οποίων σε αυτή την έκθεση , παραπέμπει κυριολεκτικά και μεταφορικά  στο τίτλο ”εν/τυπώσεις” και ανταποκρίνονται σε έννοιες και πρακτικές ως διαδικασίες αποτύπωσης, εσωτερικών προβολικών συνάψεων-τυπώσεων, δηλ.  συναισθηματικών και διανοητικών διεργασιών, ως τυπώματα εντυπώσεων του βλέμματος.  Είναι έργα μικρής φόρμας (10×15 cm) και μεσαίας κλίμακας (70×100 cm), δουλεμένα με σχεδόν όλες τις τεχνικές της ανάγλυφης, βαθιάς ή κοίλης χάραξης και με την τεχνική της φωτοχάραξης πάνω σε φωτοπολυμερικούς τσίγκους.

Ο ιστορικός τέχνης  Γιάννης Μπόλης σημειώνει: …

(..)Με τις συνθέσεις του, ο Μανόλης Γιανναδάκης επιβεβαιώνει τις ποιότητες της εικαστικής του γλώσσας, μεγιστοποιεί τη δύναμη των συμβόλων του σε μια μεταβατική εποχή, ανελίσσει την προσωπική του έρευνα, ανοίγεται σε νέες δυνατότητες απεικόνισης και αφήγησης, προτάσσει μια διαφορετική αντίληψη θέασης, υπερασπιζόμενος και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, τις ανανεωτικές δυνάμεις και προοπτικές της χαρακτικής τέχνης.

Ο Μανόλης Γιανναδάκης ζει και εργάζεται από το 1985 στη Θεσσαλονίκη, είναι  καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως 9 Δεκεμβρίου του 2019.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 10:00 – 14:00 & 17:00 -21:00

(και με ραντεβού).

banner-article

Ροη ειδήσεων