Βέροια Πολιτισμός

“Σταγόνες ζωής”. 6+1 συγγραφείς παρουσίασαν το κοινό τους βιβλίο στη  Βέροια

Με την πρωτοτυπία εφτά συγγραφείς να μοιράζονται τη γραφή ενός βιβλίου, παρουσιάστηκε το κοινό τους έργο με τίτλο «Σταγόνες ζωής», εκδόσεις «Το Σκαθάρι», στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, έξι γυναίκες και ένας άντρας, οι: Αγγελίδης – Γκέντζος Τάσος, Αμπατζή Κωνσταντίνα, Θεοχαροπούλου Ανθή, Λαπουρίδου Σοφία, Παλληκαρίδου Ολυμπία, Στόικου Εύα, Σωτήρκου Στέλλα, αποφάσισαν να ενώσουν τη γραφή τους στο  βιβλίο τους, που επιμελήθηκε ο συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, που διδάσκει δημιουργική γραφή.

Η Ανθή Θεοχαροπούλου, μία από τους εφτά, που ζει και εργάζεται στη Βέροια, αναφέρθηκε στην πρωτότυπη συμπόρευση, εξηγώντας πως ο συνδετικός κρίκος όλων ήταν η αγάπη τους για το βιβλίο.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τη φιλόλογο Νανά Γιαννοπούλου. Την ευχάριστη έκπληξή της για την έλλειψη μιας υφολογικής ασυνέχειας που θα μπορούσε να χαρακτηρίζει το έργο, αφού εφτά διαφορετικοί άνθρωποι καλούνται να βαδίσουν σε μια κοινή λογοτεχνική πορεία, έδειξε  από την αρχή η εισηγήτρια, τονίζοντας πως το βιβλίο είναι σφιχτοδεμένο, χωρίς διδακτισμό και ωραιοποίηση των γεγονότων.

Με σκηνικό το αεροδρόμιο του Μονάχου οι ηρωίδες του βιβλίου συναντιούνται με τις μνήμες και τα βιώματά τους να τις οδηγούν από την καταιγίδα στη θαλπωρή του ήλιου, ανακαλώντας σταγόνες ζωής όχι μόνο δικές τους αλλά και του αναγνώστη, σημείωσε η κ. Γιαννοπούλου, τονίζοντας πως με εναλλαγή της πρωτοπρόσωπης αφήγησης με την τριτοπρόσωπη, οι εφτά στήνουν ένα ψυχογράφημα που το βρήκε διαβάζοντάς το ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα του βιβλίου που διάβασαν οι Ελένη Κουπίδου και Έλενα Τσακαλίδου και με σύντομες τοποθετήσεις όλων των συγγραφέων.

far

Φωτογραφίες: faretra.info   

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας