Εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

4 Νοέμβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στους δρόμους!

 Αυτό το σχολείο εξεταστικό κέντρο εμείς θα το αλλάξουμε!

Μάθημα, παπαγαλία, αποστήθιση και κρύος ιδρώτας μήπως ξεχάσουμε το «και».  Οι γονείς μας να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στα φροντιστήρια. Σχολεία έτοιμα να γκρεμιστούν, μαθητές να συστεγάζονται, τμήματα να συγχωνεύονται, σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, κατεστραμμένα εργαστήρια! Το περιβάλλον να καταστρέφεται και να κρύβουν τους λόγους και τις αιτίες που γίνονται όλα αυτά!

 Εμείς το έχουμε δηλώσει! Δεν θα τους αφήσουμε να ορίσουν το μέλλον μας!

Είμαστε εμείς που καθυστερήσαμε μέσα απ’ τον αγώνα και τον συντονισμό μας ένα νομοσχέδιο που ήταν από χρόνια προαποφασισμένο! Δεν επιτρέψαμε το κλείσιμο δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ! Κατακτήσαμε το 10% εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια! Παλιότερα δεν επιτρέψαμε την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, “αποσύραμε” την Τράπεζα Θεμάτων. Ξέρουμε πλέον ότι τα Υπουργεία και οι κυβερνήσεις φοβούνται τον συντονισμό και τον αγώνα μας! Φοβούνται τη δύναμή μας!

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην εκπαίδευσή και στις ζωές μας!

Στον εξεταστικό μαραθώνιο του σχολείου  του Γαβρόγλου και του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κι άλλες προτάσεις να προσθέσει..

  1. Θέλουν το Απολυτήριο να βγαίνει με βάση τους βαθμούς των τριών τάξεων του Λυκείου. Και σε κάθε τάξη να δίνουν οι μαθητές προαγωγικές εξετάσεις με αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων! Τη μία και μόνο χρονιά που εφαρμόστηκε η Τράπεζα Θεμάτων άφησε το 40% των εξεταζόμενων μαθητών μετεξεταστέους. Δεύτερη φορά δεν έγινε Τράπεζα Θεμάτων γιατί την ακύρωσαν οι μαθητές! Έτσι θα γίνει και τώρα!

  2. Θέλουν να βάλουν μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια για να αποκτήσουμε τη γνώση; Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε! Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε! Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο!

Η φωνή μας να ακουστεί δυνατά παντού!

Να φτάσει στην νέα Υπουργό Παιδείας το μήνυμα!

Στα τσακίδια παλιοί και νέοι νόμοι που έφτιαξαν έτσι το σχολείο!

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα σχολείο: που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΟΧΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές.

  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.

  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.

  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

  • Προχωράμε σε μεγάλη Μαθητική Συναυλία Σάββατο 19/10, στην Πλ. Αριστοτέλους στις 7μμ.

 

  • Συντονίζουμε τον αγώνας μας με όλα τα σχολεία της πόλης μας. Κάνουμε συνελεύσεις, μαζεύουμε υπογραφές, παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής, οργανωνόμαστε.

 

4 Νοέμβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στους δρόμους!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων