Περιβάλλον Πολιτισμός

“Η αλεπού και η μαρμότα” H καλύτερη φωτογραφία άγριας ζωής για το 2019

© Φωτογραφία: Yongqing Bao / Wildlife Photographer of the Year

Ο Yongqing Bao απαθανάτισε τη στιγμή που μια αλεπού του Θιβέτ κάνει την αιφνιδιαστική κίνησή της προς μια αλπική μαρμότα που έχει βγει για να αναζητήσει φαγητό, μετά την εξάμηνη χειμερία νάρκη της. Αυτό το κλικ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για τον καλύτερο φωτογράφο άγριας ζωής για το 2019.

«Η στιγμή». Για αυτή τη φωτογραφία ο φωτογράφος Yongqing Bao από την Κίνα κέρδισε το βραβείο καλύτερου φωτογράφου άγριας ζωής για το 2019.

Η συγκλονιστική, αστεία, ιδανική, τέλεια στιγμή της συγκεκριμένης φωτογραφίας με πρωταγωνιστές μια αλεπού και μια μαρμότα, χάρισαν στον Κινέζο φωτογράφο Yongqing Bao το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό που αναδεικνύει τον καλύτερο φωτογράφο άγριας ζωής για το 2019.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία

Το εξαιρετικό στιγμιότυπο – που ασυναίσθητα θα προκαλέσει ένα χαμόγελο σε όποιον δει αυτή τη φωτογραφία – τραβήχτηκε στο οροπέδιο του Θιβέτ. Ήταν αρχές της Άνοιξης του 2019 και έκανε πολύ κρύο. Η μαρμότα ήταν πολύ πεινασμένη μιας και δεν ήταν πολύ ο καιρός που είχε ξυπνήσει από την εξάμηνη χειμερία νάρκη της. Οι μαρμότες φτιάχνουν λαγούμια – αποικίες και πέφτουν σε χειμερία νάρκη για περίπου 6-7 μήνες μαζί με την υπόλοιπη αγέλη.

Όπως περιγράφει ο φωτογράφος, η μαρμότα φαίνεται πως είχε εντοπίσει την αλεπού μία ώρα πριν και σήμανε τον συναγερμό στους συντρόφους του, να κρυφτούν στα υπόγειά τους.

Η αλεπού ήταν επί μία ώρα εκεί, δεν κούνησε ρούπι. Έτσι, η πεινασμένη μαρμότα, ξαναβγήκε από το λαγούμι της σε αναζήτηση τροφής. Η αλεπού παρέμενε ακίνητη. Μέχρι που, εντελώς ξαφνικά, η αλεπού κάνει μια κίνηση προς τη μαρμότα και τότε είναι που ο υπομονετικός Yongqing Bao απαθανάτισε τη στιγμή. Έτσι, και ονόμασε τη φωτογραφία του, «Η στιγμή».

Μία εκπληκτική φωτογραφία που απεικονίζει όλη τη μαγεία της άγριας ζωής.

sputniknews.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας