Βέροια

Παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια. Νάγια Αλέβα “Τα Θυμάμαι Όλα”

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Νάγια Αλέβα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του αισθηματικού μυθιστορήματος με τίτλο “Τα Θυμάμαι Όλα” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 18:30 στο cafe McOza, στη Βέροια.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Ελπίδα Δελαβερίδου (δικηγόρος) και η Μελίνα Νικολαϊδου (καθηγήτρια Αγγλικών).

Από το οπισθόφυλλο
Η Μοίρα, ένα ιδιαίτερο κορίτσι της Θεσσαλονίκης, γίνεται δεκαοχτώ και αποχαιρετά την ξέγνοιαστη ζωή με τους φίλους της στις τελευταίες τους καλοκαιρινές διακοπές. Υποδέχεται τώρα πια τη νέα περίοδο της ζωής που θα ξεκινήσει ως φοιτήτρια. Ελπίζει, ως ανερχόμενη αρχιτέκτονας, να φτιάξει και να διορθώσει τις σκέψεις της, όπως ένας αρχιτέκτονας τα σχέδιά του.

Για εκεί όπου οι γνώσεις της δεν αρκούν, έχει τους φίλους της να τη βοηθούν. Παράλληλα, είναι και διαρκώς εξοπλισμένη με τις καραμελίτσες της για να γλυκαίνεται από κάθε πίκρα της ζωής, για παν ενδεχόμενο…

Η μοίρα, όμως, δεν είναι πάντα καλή και δίκαιη μαζί της. Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες σμιλεύουν και αλλάζουν τον χαρακτήρα της. Το νεαρό κορίτσι παλεύει να αντιμετωπίσει και να αντεπεξέλθει στα όσα της τυχαίνουν και αυτό το κάνει με έναν μοναδικό και ασυνήθιστο τρόπο.

Τα εργαλεία της, ένα γυάλινο μπουκάλι με άμμο και ένα λούτρινο λιονταράκι, για να μπορέσει να συμπληρώσει και να λύσει αυτά τα προβλήματα και να ολοκληρώσει το παζλ… Ίσως όμως η μέθοδός της δεν θα της κάνει όσο καλό νόμιζε εξαρχής…

Μήπως η Μοίρα χρειάζεται λίγη Τύχη παραπάνω και την ευλογία της Νύχτας για να πάρει η ζωή της μια καλή μοιραία απόχρωση; Ή μήπως δεν υπάρχει Λύτρωση για αυτήν;

Η Νάγια Αλέβα είναι γεννημένη στο Έσσεν Γερμανίας τον Οκτώβριο του 1993 από πατέρα με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μητέρα Ελληνίδα, τη Μαρία Μουράτογλου Αλέβα.

Ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής της ηλικίας το έζησε στη Γερμανία μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της και εγκαταστάθηκαν στο Μακροχώρι Βεροίας. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην αθλητική φυσικοθεραπεία. Ζει και εργάζεται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Το ενδιαφέρον της για τη συγγραφή το ανακάλυψε από πολύ μικρή ηλικία, αφού ξεκίνησε να γράφει από μικρά ποιήματα μέχρι και το να συμπληρώνει καθημερινά το ημερολόγιό της.
Το βιβλίο «Τα θυμάμαι όλα» είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων