Βέροια Εκδηλώσεις

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Στις 8 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συναντιούνται με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα του Κώδικα» (www.codeweek.eu)

Ο Οργανισμός Public Libraries 2030 (https://publiclibraries2030.eu) διοργανώνει  το «Generation Code: Born at the Library»,  όπου σε μια διαδραστική έκθεση παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ. Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις αρχές του Οκτώβρη.

Ο ίδιος οργανισμός, έχει δημιουργήσει, επίσης, την ομάδα MEP Library Lovers group (http://meplibrarygroup.eu) η οποία αποτελεί μία σημαντική  γέφυρα μεταξύ βιβλιοθηκών και ευρωβουλευτών. Η συγκεκριμένη ομάδα ενώνει ευρωβουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα και τα κράτη μέλη της Ε.Ε., με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τις βιβλιοθήκες. Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά  και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, θα είναι η μοναδική Ελληνική Βιβλιοθήκη που θα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών ανάμεσα σε 76 συμμετοχές από 25 χώρες, στην εκδήλωση «Generation Code: Born at the Library».  Θα παρουσιαστεί  ένα μικρό δείγμα από τις πολυάριθμες και καινοτόμες δράσεις τεχνολογίας, που η Βιβλιοθήκη της Βέροιας διοργανώνει για τα μέλη της  (Ρομποτική, 3d printing, Virtual Reality, Electric Circuits).

Επιπλέον, στο χρονικό διάστημα 5-20 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Βιβλιοθήκης εργαστήρια και μαθήματα προγραμματισμού για παιδιά και ενήλικες  https://bit.ly/2pFHeEH

Ας γιορτάσουμε λοιπόν, το εκπληκτικό έργο που κάνουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες σε καθημερινό επίπεδο για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος των κοινοτήτων μας. Ας καμαρώσουμε γι ακόμη μία φορά για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και την απήχησή της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες γίνεται με τη βοήθεια του «Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education»  που είναι υποστηρικτής μας για το 2019.

Βασικός δωρητής για το 2019 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, http://www.libver.gr  T 2331024494  email:info@libver.gr

https://publiclibraries2030.eu

https://www.easy-education.gr/

https://kikpe.gr/

http://meplibrarygroup.eu

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας