"Τα Παιδιά της Άνοιξης": Εργασιακά δικαιώματα ΑμεΑ "Μπορώ και εγώ"

Το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, συμμετείχαν στο DEAR πρόγραμμα (Development Education and Awareness Raising) της Ευρώπης με τίτλο «Βιώσιμη Ευρώπη για όλους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο γενικός στόχος είναι η ουσιαστική αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της ΕΕ και των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικών, στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από 17 Στόχους.

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» επέλεξαν το στόχο με τον αριθμό 10 που αφορά στις λιγότερες ανισότητες και σχεδίασαν μια δράση που αποσκοπεί σε αυτό. Ο τίτλος της δράσης Εργασιακά δικαιώματα ΑμεΑ «Μπορώ και εγώ». Συγκεκριμένα, δύο Άτομα με Αναπηρία επιλέχθηκαν και εργάστηκαν για 2 ώρες στο γνωστό μεζεδοπωλείο-ουζερί της Βέροιας «Στάσου Μύγδαλα» με την κατεύθυνση του επιστημονικού προσωπικού όπου έστρωναν,  μάζευαν και σέρβιραν στα τραπέζια με σκοπό να αναδείξουν τις ικανότητες τους στον κόσμο και να στηρίξουν τα δικαιώματα τους στην εργασία. Παράλληλα, μια ομάδα ωφελούμενων μαζί με επιστημονικό προσωπικό μοίραζαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία περιέγραφαν τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην εργασία.

Οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δουλειάς και απόλαυσαν την μοναδική εμπειρία ενώ οι πελάτες, έδειξαν υπομονή, κατανόηση αλλά και ενθουσιασμό με την ευχάριστη αυτή έκπληξη.

Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του μεζεδοπωλείου-ουζερί «Στάσου Μύγδαλα» κ. Ζαμπελάκη Δημήτρη και κ. Χασιώτη Βασίλη για την πραγματικά πολύ φιλόξενη και ζεστή αγκαλιά που χαρίζουν στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» κάθε φορά. Επίσης, ευχαριστούμε το προσωπικό του μαγαζιού με το οποίο συνεργάστηκαν οι ωφελούμενοι και ήταν πρόθυμοι στο να βοηθήσουν όπου χρειαζόταν. Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς-μέλη του φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση και ήρθαν στο μαγαζί για να την ενισχύσουν με την παρουσία τους.

ME TIMH

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40255 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια