Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  ΑμεΑ ΜΑμΑ

Στις 2 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  ΑμεΑ    Μ.Α.μ.Α ,άνοιξε τις πόρτες του! Το κδαπ ιδρύθηκε από τη Μ.Α.μ.Α , Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό  και είναι σύλλογος γονέων , κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, σωματείο φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  . Στεγαζόμαστε   στην οδό Ημαθίωνος 2, στους πλήρως εξοπλισμένους  χώρους  του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας ,που παραχωρήθηκαν στο σύλλογο Μ.Α.μ.Α   από τον Δήμο Βέροιας. Το κδαπ έχει ενταχθεί στη δράση ’ Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής –ΕΣΠΑ 2014-2020’και  ωφελούμενοι είναι άτομα στο φάσμα του αυτισμού σε συνδυασμό και με άλλες αναπηρίες, όπου  με την βοήθεια και συμπαράσταση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού  προσωπικού  ,απασχολούνται δημιουργικά καθημερινά τις απογευματινές ώρες Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει και τη μετακίνησή τους από και προς το κδαπ.

Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν ανάπτυξη επικοινωνίας και έκφρασης, αισθητική αγωγή (εικαστικά –θέατρο –μουσική-χορός),εργαστήριο μαγειρικής, προγράμματα εκγύμνασης και ψυχοκινητικής, εργαστήριο  υπολογιστών ,δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης, συμβουλευτική για τα παιδιά τους γονείς και τις οικογένειές τους ενώ κατά τη διάρκεια της  χρονιάς συνεχώς θα εμπλουτίζονται με καινούργιες δράσεις . Το Κδαπ μεΑ ΜΑμΑ συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας και εξωτερικού, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες  ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με το πανεπιστήμιο του Clear Lake  Houston  Texas και το CADD(Center  of  Autism and Developmental Disabilities)με επιστημονική υπεύθυνη την κυρία Λουκία Τσάμη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς   τον  Δήμο Βέροιας , τον δήμαρχο Κωνσταντίνο  Βοριαζίδη για την  στήριξη προς το σύλλογό μας, την Περιφέρεια Ημαθίας ,την εθελόντρια επιστημονική σύμβουλο της  Μ.Α.μ.Α  Dr Ειρήνη Αναγνώστου ,σχολική ψυχολόγος, τη διευθύντρια του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας κυρία Χρύσα Μάνια , τον σύλλογο διδασκόντων του Ειδικού Σχολείου Βέροιας και τον κύριο Παγκράτη Παυλίδη ,δάσκαλο ειδικής αγωγής,  για την πολύτιμη βοήθειά τους . Θερμές ευχαριστίες στη Lenovo Hellas,για τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών με τους οποίους εξοπλίσαμε πλήρως την αίθουσα εκμάθησης υπολογιστών του κδαπ αλλά και τη γραμματεία μας  και φυσικά ευχαριστούμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του κδαπ  και τους εθελοντές για την αγάπη και την αφοσίωσή τους προς τα παιδιά μας. Ο σύλλογός μας οργανώνει μια γιορτή για το άνοιγμα του κδαπ  κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που  βρίσκεστε στο πλευρό μας  από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44977 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια