Βέροια

“Το κόκκινο ποτάμι” του Μανούσου Μανουσάκη και τα γυρίσματα στη Βέροια

Ολοκληρώθηκαν προχθές τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη « Το κόκκινο ποτάμι» στη Βέροια. Ο σκηνοθέτης του «Ουζερί Τσιτσάνης» καταπιάνεται κι αυτήν τη φορά με ιστορικό θέμα, και συγκεκριμένα με την Ποντιακή Γενοκτονία.

Μέσα από μία ερωτική ιστορία περνούν η ατμόσφαιρα και τα γεγονότα μιας ταραγμένης εποχής, σαν χρέος απέναντι στη μνήμη. Ο Μανουσάκης, γυρίζοντας σκηνές της σειράς και στη Βέροια, εκμεταλλεύτηκε εντυπωσιακούς χώρους της πόλης που παραπέμπουν στο παρελθόν, όπως την περιοχή της Κυριώτισσας και της Μπαρμπούτας.

Στα γυρίσματα ζητήθηκε από τον σκηνοθέτη η συμμετοχή και ανθρώπων της πόλης, που ανταποκρίθηκαν επιζητώντας μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Ο σκηνοθέτης  δεν διάλεξε συνειδητά την περιοχή του Πόντου, εκεί όπου βρίσκονται τα ιερά χώματα των Ποντίων, για να πραγματοποιήσει γυρίσματα γιατί, όπως είπε, «Οι χώροι έχουν αλλοιωθεί. Και εδώ πέρα στην Ελλάδα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο για να βρούμε χώρους, που να έχουν κρατήσει αναλλοίωτη εκείνη την εποχή. Ο χώρος μας είναι πολύ πιο οικείος, ο κόσμος είναι φοβερά πρόθυμος, μας αγκαλιάζει με αγάπη. Αν υπήρχε μια αναλλοίωτη Σαμψούντα, θα την προτιμούσαμε, αλλά σήμερα έχει πολυκατοικίες, είναι μια σύγχρονη πόλη. Δεν θα μας πρόσφερε κάτι, αν πηγαίναμε εκεί».

Από τους γνωστούς ηθοποιούς του Ομίλου Φίλων Θεάτρου της Βέροιας ο Σπύρος Καραγιάννης, η Δέσποινα Γιάγκογλου και ο Άρης Ορφανίδης αλλά και άλλοι συμμετείχαν πλουτίζοντας και έτσι την καλλιτεχνική εμπειρία τους.

Εξαιρετικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα στη Βέροια τράβηξε η βεροιώτισσα καλλιτέχνιδα φωτογράφος Ρίτσα Λίτσα, τις οποίες η faretra.info παραθέτει.

Η τηλεοπτική σειρά  είναι μια ευκαιρία για προβολή της πόλης μας που αποπνέει με τα σοκάκια της το άρωμα του χθες.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προβληθεί στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στο κανάλι OPEN στο τέλος του μήνα.

far

Φωτογραφίες: Ritsa Litsa

banner-article

Ροη ειδήσεων