Τοπικά

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα με αφορμή το πρώτο κουδούνι…

 Δελτίο Τύπου

Ο βουλευτής Ημαθίας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 -2020, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πρώτο κουδούνι για την φετινή χρονιά! Μια χρονιά που, μετά από έναν τιτάνιο αγώνα δρόμου για να είναι όλα έτοιμα, ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (αρμόδιας για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού) ένιωσα από κοντά την αγωνία για να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες για κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές. Ως Πολιτεία, θεωρώ ότι κάναμε το χρέος μας ως προς αυτό, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για την αναβάθμιση της παρεχόμενης Παιδείας στα παιδιά μας.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να παλέψουν, ο καθένας με τον τρόπο του, για να ολοκληρωθεί αισίως η σχολική χρονιά. Δικό μας χρέος είναι να δώσουμε αντίκρισμα στους κόπους τους, με μεταρρυθμίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα πτυχία που θα παίρνουν οι φοιτητές να είναι «εισιτήριο» για το μέλλον και όχι «ακάλυπτες επιταγές».

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά, δύναμη, επιμονή και υπομονή σε όλους!

Τάσος Μπαρτζώκας

Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας