Βέροια Ρεπορτάζ

Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή με επιτυχία και πλούσιο πρόγραμμα

Στην Πλατεία Ελιάς στη Βέροια  κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή του Νομού, με πολιτική ενημέρωση και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα της ΚΝΕ στα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας, και τις συνέπειες που είχε ο βομβαρδισμός της από το ΝΑΤΟ όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για όλα τα Βαλκάνια.

Στη συνέχεια η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ανάλυσε τη ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα για όλο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, συμπυκνώνοντας την κατάσταση μέσα στη φράση «η Ανάπτυξη που ευαγγελίζονται περνά μέσα από το αίμα των εργαζόμενων». Με αναφορές όχι μόνο σε όλο τον άλλο ελλαδικό χώρο αλλά και ειδικά στην Ημαθία, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στο χώρο δουλειάς, έδωσε τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί σ’ έναν δρόμο ανοιχτό και ελεύθερο για το λαό, τον Σοσιαλισμό.

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοσπίτων «Αγία Μαύρα» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία, για να δώσει τη θέση του στο ποντιακό τραγούδι από τους Μαρία Δεμερτζίδου, Νίκο Κωστογλίδη και Γιώργο Ασβεστά.

Η βραδιά έκλεισε με το λαϊκό σχήμα «Κάτι απ’ τα παλιά».

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και Περίπτερο του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων