Αθλητικά Βέροια

“Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας: 14 Μετάλλια με 11 συμμετοχές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019

 
Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή παρουσία του σωματείου μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ, τα οποία διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, σε μια ομολογουμένως “δύσκολη” χρονιά με πολλές ατυχίες της τελευταίας στιγμής και τραυματισμούς για τους αθλητές μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο “παρα πέντε” ακυρώθηκε η συμμετοχή συνολικά 6 (!) αθλητών μας (από 2 σε boccia, Επιτρ. Αντισφαίριση και Στίβο).
   Παρολαυτά, οι 11 αθλητές και αθλήτριές μας που αγωνίστηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 4 παραολυπιακών αθλημάτων κατάφεραν και έφεραν στο σωματείο, αλλά και στην πόλη της Βέροιας, συνολικά 14 Πανελλήνιες Νίκες και ισάριθμα μετάλλια (4 Χρυσά – 6 Ασημένια – 4 Χάλκινα), επίδοση που είναι ίδια με την περσινή, αλλά με λιγότερες συμμετοχές (2018: 14 συμμετοχές/14 μετάλλια/ 3-9-2, 2019: 11 συμμετοχές/14 μετάλλια/ 4-6-4) και αντικατοπτρίζει τη σωστή και επαγγελματική λειτουργία του σωματείου.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και τα μετάλλια των αθλητών μας

1.Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ParaTableTennis)
Συμμετοχές: 5
Μετάλλια:     5 (0-2-3)
2. Αντιπτέριση (ParaBadminton)
Συμμετοχές: 1
Μετάλλια:     3 (2-1-0)
3. Στίβος (ParAtletics)
Συμμετοχές: 3
Μετάλλια:     6 (2-3-1)
4. Βoccia
Συμμετοχές: 2
Μετάλλια:     –
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην 7η θέση που κατέκτησε ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Πετράκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ParaSnowboard, στη Φινλανδία (στο συγκεκριμένο άθλημα ΔΕΝ διεξάγεται Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ελλείψει αθλητών Χειμερινών Παραολυμπιακών Αθλημάτων)
banner-article

Ροη ειδήσεων