Απόψεις

“ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Μπροστά για μια πραγματική Αριστερά” του Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

του Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

υποψήφιου βουλευτή με το Μ-Λ ΚΚΕ

στο νομό Ημαθίας

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο προεκλογικό οπλοστάσιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχει μπει για τα καλά η δημαγωγία. Όχι ασφαλώς πως έλειπε το προηγούμενο διάστημα αλλά οι δόσεις της αυτή την περίοδο είναι «δηλητηριώδεις»!

Κάθε είδους θεωρία ανασύρεται, κάθε λογής εκβιασμός χρησιμοποιείται, κάθε δίλημμα επιστρατεύεται για να λυγίσουν συνειδήσεις και εργαζόμενοι και λαός να πράξουν «ελεύθερα»!

Σωστά έχει ειπωθεί. Κι αυτές οι κάλπες, της 7ης Ιούλη, κοιλοπονούν. Πολύ προτού να γεννηθούν από τα σπλάχνα τους οι «σωτήρες» της επόμενης ημέρας, ο δρόμος προς το εκλογικό μαιευτήριο είναι σπαρμένος με εκβιασμούς και διλήμματα. Μπρος στα καυτά προβλήματα εργαζόμενων και λαού καθένας παίρνει θέση.

Η ΝΔ , σίγουρη για τη νίκη της, κυκλοφορεί με «περισσότερες και καλύτερες δουλειές», «μείωση της φορολογίας» δηλαδή των εργοδοτικών εισφορών, «νέες, εκρηκτικές, επενδύσεις», «προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων» που θα εργάζονται ασφαλέστατα χωρίς απολύτως κανένα εργασιακό δικαίωμα. 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας τάζει ο Κ. Μητσοτάκης που παρουσιάζεται ως εγγυητής του αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δική του πλευρά δεν υστερεί και εμφανίζεται ακόμη πιο ευφάνταστος , στα λόγια. «Ανάπτυξη για όλους-Αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής-Νέες , ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς-Δικαιότερη φορολογία-Δημοκρατικό, αποτελεσματικό κράτος-Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία». 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε βάθος τετραετίας.

Κοντά σε όλα όσα , ανέξοδα , λέγονται κι οι δύο μονομάχοι επιστρατεύουν θεωρίες και ιδεολογήματα «για να δέσει το γλυκό».

Στο τραπέζι η θεωρία, συριζαϊκής κοπής και έμπνευσης, της «άδειας κάλπης» που οι εργαζόμενοι πρέπει να γεμίσουν, κατά προτίμηση με ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφευχθεί η παλινόρθωση της ΝΔ.

Ακάματη και η χρήση της «χαμένης ψήφου» είτε δεξιάς είτε αριστερής προέλευσης.

Από κοντά και ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» , με τις σαφείς προειδοποιήσεις του αρχηγού της ΝΔ ,  Κ. Μητσοτάκη για εκλογές τον Αύγουστο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Κοντολογίς … «θα σας ταράξουμε στις εκλογές, μέχρι να μας εκλέξετε» και να σφραγίσετε και με αυτόν τον τρόπο την υποταγή σας στην εξοντωτική πολιτική που σας επιβάλλουμε.

Και βέβαια, από κοντά και κάθε συνοδοιπόρος για να μην υστερήσει στο καλοστημένο, αστικό, παιχνίδι.

Για μας , για το Μ-Λ ΚΚΕ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όλα αυτά αποτελούν προκλητικό εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους και το λαό μας , που χρόνια τώρα είναι θύματα της λυσσαλέας επίθεσης των μνημονιακών πολιτικών ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ .

Άλλα ασφαλώς είναι τα πραγματικά διλήμματα του λαού και του τόπου. Δεν αποτελούν πραγματικό δίλημμα για το λαό της περιοχής μας ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ. Τη γνώρισαν για τα καλά  την πολιτική τους τόσα χρόνια και κανείς από αυτούς δεν μπορεί να εμφανίζεται ως σωτήρας.

Λέμε δυνατά …ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΔΕΞΙΑ

Στόχος και αναγκαιότητα της εποχής μας μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πέρα και μακριά από όσους χώρους όποιοι κι αν είναι αυτοί,, μιλούν στο όνομα της, καπηλεύονται την ιστορία της, τα διαχρονικά της οράματα, τους πραγματικούς της αγώνες, τα συνθήματά της.

Καλούμε το λαό να αναλογιστεί αυτό το δίλημμα… το μόνο πραγματικό για αυτόν , τα δίκια του, τα συμφέροντά του.

Τον  καλούμε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την Πραγματική Αριστερά της αντίστασης, του αγώνα.

Να ψηφίσει και στις εκλογές της 7ης Ιούλη Μ-Λ ΚΚΕ.

 Βέροια , 26 Ιούνη

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας