Εργασία

Οι κινητοποιήσεις στην χαλυβουργία ΣΙΔΕΝΟΡ

-Το σωματείο και οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία ΣΙΔΕΝΟΡ στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις(4ωρες επαναλαμβανομενες στασεις εργασιας) απο τις 7/6/2019,με αφορμή την άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας(η προηγουμενη εληξε στις 30/4).

-Η αποφαση της Γ.Σ. του σωματειου εστιαζει σε 4 αξονες που εχουν να κανουν με το οικονομικο,αλλα και σε θεματα υγιεινης και ασφαλειας,προληψης ατυχηματων,αποχωρησης των εργολαβων και σταματημα του ενδοομιλικου δανεισμου εργαζομενων-μια και απασχολουνται ΜΟΝΙΜΑ στις διαδιακασιες παραγωγης και συντηρησης.

– Η επιχειρηση,η οποια απασχολει πλεον περι τους 330 περιπου εργαζομενους (μια και το τελευταιο διαστημα εκανε τουλαχιστον 60 και περισσσοτερες προσληψεις), ενω απο τα μεσα του 2017 εξαγγελει θετικα αποτελεσματα και μεγαλη ποσοστιαια αυξηση για το 2019 του ογκου παραγωγης,και ενω πιεζε ασφυκτικα για υπερωριες, ξαφνικα επικαλειται οικονομικα προβληματα,ελλειψη πρωτων υλων,κλπ-ολα αυτα αμεσως κατοπιν της παρουσιασης των αιτηματων των εργαζομενων απο το Δ.Σ. του σωματειου στην ομαδα διαχειρισης των διαπραγματευσεων απο μεριας της εταιριας.

-Στην διαδικασια-παρωδια της διαβουλευσης που προβλεπεται απο το Π.Δ.240/2006,συναντησαμε σαν Δ.Σ. ενα τεραστιο ΟΧΙ σε ολα τα αιτηματα μας-σημειωνουμε εδω οτι η συνολικη μειωση στο εισοδημα μας απο το 2009 μεχρι σημερα ειναι περιπου 35%.

-Τα στοιχεια δε που μας δοθηκαν οπως προβλεπεται στην διαδικασια της διαβουλευσης ηταν κειμενα ξενων αρθρογραφων και CEO επιχειρησεων του κλαδου απο την ευρωπη και την ελλαδα,και οχι λεπτομερη οικονομικα στοιχεια της εταιριας οπως προβλεπει το διαταγμα.

-Φυσιολογικη συνεπεια λοιπον οι κινητοποιησεις μας για την αποκατασταση μερους των απωλειων στο εισοδημα μας,οι οποιες απαντιουνται με ενα ιδιοτυπο αλλα ουσιαστικο LOCKOUT(ανταπεργια),με την μορφη διαθεσιμοτητας 2 1/2 εβδομαδων-συν τα εξωδικα και τις απειλες στα μελη του Δ.Σ. του σωματειου και την διαρκη παρουσια της αστυνομιας στις καθολα ειρηνικες κινητοποιησεις μας.

-Για ολα αυτα και περαιτερω λεπτομερειες,μια και επιθυμουμε να γινουν γνωστες οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πτυχες του θεματος αλλα περισσοτερο οι αμοιβες μας και οχι μονο,σας καλουμε να παρευρεθειτε στην συνεντευξη τυπου που θα παραχωρησουμε αυριο Παρασκευη 28/6/2019 και ωρα 10:00 στην αιθουσα του 7ου οροφου του ΕΚΘ.

Για το σωματειο
ο προεδρος                               ο γεν.γραμματεας
Κιοσεογλου Λευτερης            Σκεντεριδης Βασιλης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας