Τοπικά

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στην Ημαθία – Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο

 

Το ΚΚΕ παρουσίασε την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, στη Βέροια τους υποψήφιους βουλευτές Ημαθίας.

Υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι οι εξής:

1) Διάκογλου Ιωάννης, ετών 57,
εργάτης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και ποτών Ημαθίας Πέλλας

2) Ιακωβίδης Ηλίας, 35 ετών,
βιομηχανικός εργάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξάνδρειας

3) Σοφρόνωφ Ιωάννα, 59 ετών,
συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ημαθίας,
διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας

4) Τσιουλάκος Τάκης, 55 ετών,αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας”

5) Τσουκαλάς Θωμάς, 56 ετών, χειρουργός. Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Μαστού της Α’Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και της Μονάδας Μαστού του Πανεπιστήμιακού Νοσοκομείου της Γενεύης (HUG).
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Νάουσας και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας.

6) Χατζηθεοδωρίδου Κούλα, 53 ετών, εργάτρια σε διαλογητήρια, Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας.

Στην έναρξη της παρουσίασης η Μαίρη Παπαδοπούλου κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες με κριτήριο τη ζωή τους και τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι η δύναμη αυτή που σταθερά και μόνιμα, χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία, είναι στο πλάι του λαού και της νεολαίας και δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Είπε χαρακτηριστικά “Καλούμε όλους να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλλήματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.”

Για το λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα, άν την επόμενη μέρα των εκλογών θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που μάχεται για τα δικαιώματά του μέσα και έξω απο τη βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες! Ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη σημαίνει ισχυρή δύναμη του λαού την επομένη ημέρα των εκλογών. Σημαίνει πιο αποτελεσματικό αγώνα διεκδίκησης όσων αφαιρέθηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια.

Η Ιωάννα Σοφρόνωφ παίρνοντας το λόγο ζήτησε απο τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν έχουν διαφορετικά σχέδια. Έχουν διαφορετικές παραλαγές του ίδιου αντιλαϊκού “σχεδίου”. Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν εφαρμοστικοί νόμοι 3 μνημονίων, ματωμένα πλεονάσματα, βαφτισμένες “μεταρρυθμίσεις” του μεγάλου κεφαλαίου μέχρι το 2060, επικίνδυνες δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και τέλος την παραμονή, διεύρυνση και επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων που αποτελούν στόχο αντιποίνων στην περιοχή μας. Η Ιωάννα Σοφρόνωφ χαρακτήρισε παραμύθι την μεταμνημονιακή περίοδο, τη “δίκαια ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ. Ακόμη και ο όρος “υγειής επιχειρηματικότητα” δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η ανασφάλεια, γιατί εξακολουθούν να παραμένουν όλες οι αιτίες που τη δημιουργούν. Πρόκειται για σύγχρονους όρους ή ωραία περιτυλίγματα του συστήματος που εξηπηρετεί τους “χρήσιμους εταίρους” και τα συμφέροντα των λίγων κατακρεουργόντας τη ζωή των πολλών.

Ο Θωμάς Τσουκαλάς δηλώνωντας την υποψηφιότητά του ως βουλευτής έθεσε το ερώτημα: Ποιός θα είναι ο κερδισμένος από την αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ! Κατά τον Θωμά Τσουκαλά δεν κρίνεται σε αυτές τις εκλογές η προοπτική εξουσίας της χώρας ούτε η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Από την άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ κερδισμένος θα είναι ο λαός, είπε χαρακτηριστικά. Και αυτό γιατί θα αποτελέσει φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται σήμερα ανοιχτά. Κάλεσε ακόμη και αυτούς που στηρίζουν την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, ακόμη και αυτούς που στηρίζουν κόμματα που λέγονται “μιάς χρήσης,” (πχ. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΜΕΡΑ25 κλπ) γιατί ακόμη και αυτοί ζουν τη φτωχωποίηση που δημιουργήται μέσω της “αναβάθμισης”.
Φτωχωποίηση και αποβιομηχάνηση της περιοχής πάει χέρι χέρι τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει μεγάλη έκταση. Την “αναβάθμιση” των εργαζομένων θα ακολουθήσει τώρα και η “ανάκαμψη” της μεσέας τάξης. Εδώ εννοεί ο Τσίπρας οικογένειες 4 ατόμων που έχουν ένα ετήσιο εισόδημα που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 20.000 Ευρώ.

Συνολικά, εκφράζεται τάση συνηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’αυτό το φαινόμενο, ευθύνονται ουσιαστικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, είτε δυνάμεις όπως η ΝΔ, που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις, είτε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μία βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, με το μανδύα της “προόδου” και την απάτη της “προοδευτικής συμμαχίας”. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο έδωσε συγχωροχάρτι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για όλη την προηγούμενη αντιλαϊκή τους πρακτική. Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα κλίμα, στο οποίο ο λαϊκός κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική μειωμένων απαιτήσεων. Δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη του, με την ενεργητική συμμετοχή του στο εργατικό λαϊκό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία.

Ο Ηλίας Ιακωβίδης αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ, αλλά και στη λίστα “αναβάθμισης” και άλλων επιχειρήσεων όπως είναι η VENUS. Αυτό σημαίνει περισσότερους άνεργους στην περιοχή. Η ανάκαμψη της οικονομίας περνάει μέσα απο την ελαστικοποίηση της εργασίας, αύξηση του ορίου ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, αλλά και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, αποδοχή όρων εργασίας δίχως δικαιώματα. Παράλληλα όμως φέρνει φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Τάκης Τσιουλάκος αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στην παράδοση της παραγωγής δίχως να πληρώνονται, στο μεγάλο καλλιεργητικό κοστολόγιο, στις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, στη φοροληστεία που υψήστανται, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών αγροτών που καταδικάστηκαν σε 12μηνη φυλάκηση για τα μπλόκα που έστησαν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους.

banner-article

Ροη ειδήσεων