Νάουσα

Οι εκτιμήσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νάουσας για τις Δημοτικές Εκλογές και η στάση μας στον β΄γύρο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας, χαιρετίζει όλους τους φίλους και τα μέλη της, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη των δημοτικών εκλογών με άξονα τις θέσεις της και το πρόγραμμά της και συστρατεύτηκαν  με το ψηφοδέλτιο στα χέρια τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της.

Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά και ειδικά τις νέες και τους νέους που έδωσαν την πρώτη ψήφο τους στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Επίσης κατανοούμε και γνωρίζουμε ότι ευρύτερα λαϊκά στρώματα,στάθηκαν  θετικά απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση, προβληματίστηκαν αλλά δεν αποφάσισαν να κάνουν το τελευταίο, το πιο σημαντικό βήμα, να ψηφίσουν.

Πολλοί από αυτούς έκαναν την επιλογή τους, σε άλλους συνδυασμούς με βαριά καρδιά, χωρίς ενθουσιασμό και το κυριότερο χωρίς προσδοκίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει θετικά στη ζωή τους.

Εμείς με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, θα αξιοποιήσουμε τους συμβούλους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Θα αποτελέσουμε ένα συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων των χεριών και του πνεύματος. Θα καταθέσουμε τις ψήφους μας στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, τα σχολεία τις δομές υγείας και πρόνοιας, σε κάθε κοινότητα, ώστε να αποκρούσουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και να ακυρώσουμε την εγκατάλειψη που υπάρχει σε καθετί κοινωνικό.

Οι συνδυασμοί που επικράτησαν ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ και ΕΝΑ ΜΑΖΙ, που μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι, γιατί εκφράζονται και εκφράζουν ,κόμματα που κυβέρνησαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που ζούμε, τελικά δεν προμηνύουν τίποτα θετικό για το Δήμο της Νάουσας. Θα συνεχιστεί η εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων η παραχώρηση σε ιδιώτες σημαντικών τομέων του δήμου, η υπερχρέωση του Δήμου σε τράπεζες, η αύξηση των τελών, η εγκατάλειψη.

Αυτό προκύπτει από τα προτεινόμενα προγράμματα τους, από την μη αμφισβήτηση του Νομοθετικού Πλαισίου που κάνει το Δήμο να ασφυκτιά και από την εφαρμοζόμενη κεντρική πολιτική ανεξάρτητα με το ποιος είναι στο κυβερνητικό τιμόνι.

Εμείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και προοπτικές, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (ΛΕΥΚΟή ΑΚΥΡΟ), δηλώνοντας ότι θα μας έχουν απέναντι, από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους.

Εκφράζεται μία τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.  Για αυτό το φαινόμενο ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ που με τις θέσεις της, επενδύει ανοιχτά στο Συντηρητισμό-Εθνικισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μία βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με το μανδύα της “προόδου” και την απάτη της “Προοδευτικής Συμμαχίας”.

Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασε στο λαϊκό κόσμο που παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων. Δεν έχει ακόμα πιστέψει στη δύναμή του.

Εμείς λέμε κανένας εφησυχασμός, ειδικά μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να χειραφετηθεί ο λαός,από τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και να μην πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός των τειχών του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να στηρίξει την αντεπίθεση, την αντίσταση, τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας