Βέροια

Αποχαιρετιστήριες γιορτές στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Την Τετάρτη (29-5-2019), έληξαν τα μαθήματα  χορού όλων των τμημάτων (παιδικών, εφηβικών , ενηλίκων – ανδρών και γυναικών -), της χορωδίας,  της θεατρικής ομάδας,  εκμάθησης  της βλάχικης γλώσσας, καθώς και των τμημάτων αγιογραφίας, ψηφιδωτού και decoupage που λειτουργούν στο Σύλλογο.

Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις στο Σπίτι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας που άρχισαν στις επτά  το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν  τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Εκ μέρους του Δ/Σ και των διάφορων Επιτροπών του Συλλόγου, που τα μέλη τους ήταν όλα παρόντα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πίσκος Δημήτρης  ευχαρίστησε όλα τα μέλη αυτών των τμημάτων για τη συνεπή παρουσία τους και την άψογη συνεργασία με τους υπευθύνους και αφού τους ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ανανέωσε το ραντεβού για το φθινόπωρο. Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους υπευθύνους των τμημάτων αυτών για την αφιλοκερδή, επί χρόνια,  προσφορά τους και το Δ/Σ του Συλλόγου  τιμητικά απένειμε  σε όλους αναμνηστικά δώρα.

Οι παριστάμενοι – και ήταν πάρα πολλοί –  γεύτηκαν πλούσια εδέσματα – κρέατα και τυριά – και  άφθονο κρασί, αλλά πάνω από όλα , ένιωσαν  έντονες συγκινήσεις από τα βλάχικα  τραγούδια και τους χορούς που με μοναδική ακρίβεια, αισθαντικότητα και αυθεντικότητα κάλυψαν όλη τη βραδιά, απτή απόδειξη για την πολύ σοβαρή δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοι των χορευτικών τμημάτων Αντώνης Κουκουτέγος, Γιάννης Πλιάτσικας, Σταμάτης Χρυσής, Τασούλα Πίσκου, Χριστίνα Καραγιάννη,    Μαρία Γατοπούλου, καθώς και ο υπεύθυνος της χορωδίας Γιώργος Μανέκας. Ο υπεύθυνος του τμήματος διδασκαλίας της βλάχικης γλώσσας Τάκης Γεωργίου ευχήθηκε να πάνε ακόμη καλύτερα τα μαθήματα της επόμενη χρονιά και παρακίνησε τους παρόντες  να στείλουν τα παιδιά τους στην εκμάθηση της βλαχικής γλώσσσας.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση που οργάνωσαν, στο Χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου, οι υπεύθυνες των Τμημάτων Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού και decoupage.  Εκτέθηκαν έργα –  Άγιογραφίες, Ψηφιδωτά και decoupage – που δημιούργησαν όσοι/ες παρακολούθησαν τα σχετικά μαθήματα  που διδάσκουν στο Σύλλογο αφιλοκερδώς η Μαρία Καλφοπούλου και η Γιώτα Βλαχοπούλου/Μητρητώνη. Τα μαθήματα decupage, πηλού και μεικτών τεχνικών δίδαξε αφιλοκερδώς, για όλη τη φετινή χρονιά, η κ. Χαρούλα Γκανάτσου.

Η έκθεση , πρωτόγνωρη για τις δράσεις του Συλλόγου, απέσπασε άριστες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί –εκλεγμένοι και μη- στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βέροια 30/5/2019

Για το Δ/Σ

Ο   πρόεδρος                                                  Ο γεν. γραμματέας

Πίσκος Δημήτρης                                                  Τσίρης  Γιώργος

P.S  Επίκειται μια εκδήλωση αποκλειστικά για τα εφηβικά τμήματα, καθώς και μια εκδήλωση – θεατρική παράσταση στη βλάχικη γλώσσα- για τα παιδικά τμήματα. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν  έγκαιρα.

banner-article

Ροη ειδήσεων