Βέροια

Τμήμα Θεατρικής Αγωγής ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: “Ο Τελευταίος Πειρατής”

Η Ομάδα «Σβούρες» (παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζουν  την παράσταση “Ο Τελευταίος Πειρατής”, του Γιώργου Χατζόπουλου  σε διασκευή και σκηνοθεσία της Δήμητρας Σταματίου.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.

Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

 Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας:  Γιώργος Χατζόπουλος

 Διασκευή κειμένου-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος, Δαμιανός Οικονομίδης

Κατασκευές: Δημήτρης Γκιλιόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη

 Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Γεωργάκη Ελευθερία, Θεοδωρίδου Μαριλένα , Κόγια Αθηνά, Κοτρίδης Πέτρος, Λύκας Ραφαήλ Άγγελος, Λύτρα Ζωή, Ντάγια Άγγελος, Παπαδοπούλου Βασιλική, Περισιανίδου Αλεξάνδρα, Σαραντίδου Ιωάννα, Σίμος Γιάννης, Τσενεκίδου Δανάη- Δέσποινα, Φύκατα Μιχαέλα, Ψαρρά Λευκοθέα.

 Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ελλάδα, 1828. Η γαλλική φρεγάτα «Lampoire», δώρο της Γαλλίας στην Ελλάδα, πλέει στο Αιγαίο με σκοπό να εξαλείψει την πειρατεία προσφέροντας αμνηστία στους εναπομείναντες πειρατές, φτάνει αυτοί να εγκαταλείψουν τον πρότερο βίο τους.  Ξακουστοί πειρατές, όπως ο Μπαρμπαρόσα και ο Νι Πι αναζητούν με κάθε κόστος τον θησαυρό του Γάντζου του Σούσουρα.  Δεσποσύνες θυσιάζουν τα πάντα για μιαν αγάπη. Σειρήνες κλέβουν ψυχές και Δράκοι δίνουν δεύτερες ευκαιρίες φτάνει απλά να υπακούσεις. Η φαντασία και η ιστορία περιπλέκονται σε μια περιπέτεια για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής και του πολυτιμότερου θησαυρού στον κόσμο, που είναι…

Ας το ανακαλύψουμε μαζί! Ακολουθήστε τα βήματα του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου και ίσως βρείτε κάτι, που είναι χαμένο από καιρό!

Δήμητρα Σταματίου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας