Βέροια Ρεπορτάζ

Δυναμική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Βέροια

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, από την Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ Ημαθίας.

Με ομιλητές τον υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας Γιώργο Μελιόπουλο και την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη, η συγκέντρωση ανέλυσε τις θέσεις της ΛΑ.Σ και του ΚΚΕ, ζητώντας τη συμμετοχή στον αγώνα για ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, που  οδήγησαν το λαό στη φτώχεια τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος έδωσε αρχικά τη σημασία των εκλογών – Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές – που οδηγούν με το ΚΚΕ και τη ΛΑ.Σ σε ενιαία μάχη για το λαό, αφήνοντας πίσω οποιαδήποτε άλλη επιλογή, με φυσικό επακόλουθο την ανεργία και τη φτώχεια.

Δίνοντας σύντομα το προεκλογικό τοπίο που έχει διαμορφώσει με την προεκλογική παροχολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώθηκε στο Δήμο της Βέροιας, όπου επεσήμανε περιπτώσεις παραλείψεων ή κακοδιαχείρισης, που οφείλονται σε κοινή γραμμή των παρατάξεων που συντάχθηκαν με την κυβερνητική πολιτική.

Παρουσιάζοντας  τη ΛΑ.Σ να βρίσκεται στον αντίποδα των άλλων παρατάξεων, έδωσε ένα σύντομο διάγραμμα της στάσης που κράτησε αυτή  σε θέματα καίρια, δίνοντας στη συνέχεια τον προγραμματισμό της παράταξης για το Δήμο.

«Απευθυνόμαστε σε όλους. Να σταθούμε όλοι μαζί εμπόδιο στα αντιλαϊκά μέτρα, για να ζήσουμε σ’ αυτήν την πόλη καλύτερα» κατέληξε.

Η Θεανώ Καπέτη μίλησε ξεκινώντας για τη διαφορά που παρουσιάζει το ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα, καθώς το χαρακτηρίζει η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και ο διαρκής αγώνας του ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στηλιτεύοντας ειδικά την μέθοδο της παροχολογίας της Κυβέρνησης, που αποτελεί τρόπο υφαρπαγής ψήφου των πολιτών, έδωσε τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ζωτικά θέματα, στα οποία συγκλίνουν και τα άλλα μικρότερα κόμματα.

Δίνοντας το εφιαλτικό τοπίο που περιμένει τους πολίτες μετά τις εκλογές, ζήτησε από το λαό να δυναμώσει το αντίπαλο δέος, καλώντας όλους σε κοινή πάλη.

Επισημαίνοντας τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, αλλά και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών,  καταλήγοντας με το σύνθημα:

«Το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Για μεγάλη  νίκη του λαού, με το ΚΚΕ παντού!»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας