Βέροια

Γιώργος Λελεκάκης: “Να κάνουμε το επόμενο βήμα δημιουργώντας νέες συνθήκες ανάπτυξης και ευκαιριών…”

Αν και ανήκει στη νέα γενιά επιστημόνων και πολιτικών προσώπων, ο Γιώργος Λελεκάκης έχει δώσει δείγματα γραφής και στους δυο τομείς. Πετυχημένος πολιτικός μηχανικός αλλά και εκλεγμένος στα έδρανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2010, κατεβαίνει και πάλι στον εκλογικό στίβο με τον συνδυασμό του Κώστα Βοργιαζίδη “Δράση με Γνώση”. Καταθέτοντας τις απόψεις του γράφει:

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα το 1983 στη Βέροια. Ολοκληρώνω τις εγκύκλιες σπουδές μου στην πόλη και εισάγομαι στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, απ’ όπου παίρνω το Δίπλωμά μου.

Συνεχίζω την ακαδημαϊκή μου πορεία ειδίκευσης στο Λονδίνο (City University – MSc in Civil Engineering Structures). Είμαι πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων (MRics) από το 2016 και ελεγκτής δόμησης από το 2013.

Εκλέγομαι σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Βέροιας στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014, έχοντας διατελέσει και αναπληρωτής Πρόεδρός της. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 κατεβαίνω και πάλι στο ψηφοδέλτιο «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη.

Γιατί δράση με γνώση, γιατί με την «Δράση με Γνώση»

Στα πλαίσια του προεκλογικού marketing θα μπορούσε να ακουστεί ως ένα ακόμη ευφυολόγημα, μια εύπεπτη, ίσως, ατάκα. Στην ουσία δεν πρόκειται ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

Στον τίτλο του συνδυασμού μας, στον πυρήνα του προγράμματός μας, συμπυκνώνεται η διαλεκτική της ίδιας της δημιουργίας. Είναι εκείνος ο ακριβής συνδυασμός της τεχνοκρατικής αντίληψης που γίνεται δημιουργική, μόνο όταν βασίζεται σε πραγματική γνώση, γνώση τόσο των αντικειμένων με τα οποία καταπιανόμαστε, όσο και των προβλημάτων του τόπου μας, γιατί τα προβλήματα είναι αυτά που ιεραρχούν τις αρμοδιότητες και τους σκοπούς μας.

Επί της ουσίας, απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι «Δράση με Γνώση» σημαίνει θεωρία και πράξη. Στην πανστρατιά του συνδυασμού μπροστά στις εκλογές, προσωπικά θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λίγο στη δεύτερη, χωρίς να διεκδικώ δάφνες αλχημιστή στο μείγμα του Δημάρχου. Ίσως επιλέγω την πράξη λόγω επαγγέλματος, ίσως γιατί η πράξη είναι πάντα το κριτήριο της αλήθειας.

Γιατί με την «Δράση με Γνώση»; Για να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του Δημάρχου και του συνδυασμού μας, γιατί οι μισές δουλειές είναι κάτι ξένο στην κουλτούρα μου.

Κομιστής φρέσκων και πρωτοπόρων ιδεών μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος συνειδητοποιεί την εκάστοτε αναγκαιότητα της εποχής και δρα με γνώμονα αυτήν.

Στα πλαίσια του τόπου μας, σήμερα, η αναγκαιότητα επιτάσσει να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην κρίση που δυστυχώς οι επιπτώσεις της συνεχίζουν να βαραίνουν όλους εμάς, αλλά να μην μείνουμε εκεί. Να κάνουμε το επόμενο βήμα δημιουργώντας στην πόλη μας και σε όλο το Δήμο νέες συνθήκες ανάπτυξης και ευκαιριών για κάθε άνδρα και γυναίκα, για κάθε νέο και νέα, για κάθε μαθητή και μαθήτρια. Επί της ουσίας να κάνουμε πράξη, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ώστε η κοινωνική αλληλεγγύη από σύνθημα να πάρει σάρκα και οστά.

Για αρετές και ικανότητες μιλάει η δουλειά του κάθε ανθρώπου. Αυτό που μπορώ, όμως, να πω είναι ότι δεσμεύομαι – εφόσον με εκλέξουν οι συμπολίτες μου – την επαύριον να βρίσκομαι στις επάλξεις της υλοποίησης των σχεδίων μας, όπως άλλωστε κάνω τα τελευταία δέκα χρόνια, τόσο στη δουλειά μου, όσο και στην Τοπική Κοινότητα.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας