Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Βέροια: “Θέλω μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο, μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη”

Με γεμάτο ασφυκτικά τον πολυχώρο της «Ελιάς», ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση μετά από πρωτοβουλιά στελεχών της τοπικής ΝΔ ( Αντώνης Κουφόπουλος, Γιώργος Μηνάς, Κώστας Ζιώγας, Ηλίας Μπατσαράς και Στράτος Χατζηκωστής).

Παρουσίαση του πορτρέτου του έγινε από την υποψήφια Δήμαρχο Γεωργία Μπατσαρά και τον γιατρό Γιώργο Μηνά. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης.

Η σημερινή παρουσία του Κυμπουρόπουλου στην πόλη είχε μεγαλύτερο συναισθηματικό βάρος, καθώς συνέπεσε με την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις δηλώσεις Πολάκη.

Εμφανώς συγκινημένη η Γεωργία Μπατσαρά έδωσε το πορτρέτο του υποψήφιου Ευρωβουλευτή επικεντρώνοντας το λόγο της στην πνευματική και ψυχική δύναμή του και στην ανάγκη του να πολεμήσει για έναν κόσμο καλύτερο, κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς εμπόδια για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο Γιώργος Μηνάς έδωσε με ευστοχία και γνώση τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ένα τετραπληγικό άτομο, όπως ο Κυμπουρόπουλος, φωτίζοντας με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσε, για να διακριθεί στον μαθητικό στίβο, όπου πρώτευσε και αργότερα στον επιστημονικό ως ψυχίατρος αλλά και στον κοινωνικό.

«Στον κοινωνικό στίβο και στον πολιτικό ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αποτελεί σύμβολο και εμπνευστή αγώνων για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για κάθε άτομο που θέλει μια δικαιότερη κοινωνία» κατέληξε.

Ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος παίρνοντας το λόγο συγκίνησε με την ψυχική του δύναμη, την αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητα. Αποδίδοντας ευγνωμοσύνη στους γονείς του που τον στήριξαν στο δύσκολο δρόμο του, απέδωσε ανάλογη ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες του που τον βοηθούν, ώστε να μπορεί να ζει και να δημιουργεί, με στόχο την προσέγγιση των  οραματισμών του.

Μιλώντας για την Ελλάδα της κοινωνικής αδικίας απέναντι στα ΑμεΑ, αλλά και για την Ελλάδα των ξενιτεμένων παιδιών της και ειδικά των επιστημόνων της, σταμάτησε για λίγο στο θέμα της Μακεδονίας, το οποίο χαρακτήρισε μείζον, για να καταλήξει:

«Οραματίζομαι μια άλλη Ευρώπη. Θέλω μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο. Θέλω μια κοινωνία χωρίς εμπόδια. Θέλω μια Ελλάδα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όταν θέλω μπορώ! Κι όταν σας έχω κοντά μου, μπορώ περισσότερα!».

Η βραδιά, συγκινησιακά φορτισμένη, έκλεισε με συνεχή χειροκροτήματα για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων