Διάφορα

Πώς βάφουμε τα πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Το βάψιμο των αυγών είναι μια παράδοση του Πάσχα που μας αρέσει πάρα πολύ! Αγαπάμε να δίνουμε χρώμα στα αυγά μας τόσο πολύ που πλέον δεν περιοριζόμαστε μόνο στο απλό βάψιμο. Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία τεχνική, θα δούμε πως βάφουμε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

εμείς την ποσότητα της βαφής και να βάψουμε όσα διαφορετικά χρώματα θέλουμε τα αυγά μας.

Υλικά:

  • Βρασμένα αβγά

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικης

  • Νερό

  • Λευκό ξύδι

  • Μπολ  για κάθε χρώμα

  • Κουτάλι της σούπας

  • Πετσέτα ή χαρτί κουζίνας

Πως βάφουμε τα πασχαλινά αυγά

Για να είναι τα αυγά μας βαμμένα ομοιόμορφα χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποια βήματα.
Καθαρίστε καλά τα αυγά σας πριν το βάψιμο. Για να βαφτούν ομοιόμορφα τα αυγά σας θα πρέπει πριν να τα βάψετε να τα πλύνετε πάρα πολύ καλά και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από πάνω τους.

Βράστε τα αυγά σας και αφήστε τα να κρυώσουν μόνα τους τουλάχιστον 30 λεπτά. Λίγο πριν τα βυθίσετε στο νερό περάστε τα με λίγο λευκό ξύδι.

Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό. Επίσης το φιλτραρισμένο νερό θα βοηθήσει τα αυγά να βαφτούν ομοιόμορφα. Το νερό δεν χρειάζεται να είναι βρασμένο ή ζεστό.

Για έντονο αποτέλεσμα βάλτε περισσότερο χρώμα. Οι αναλογίες είναι ένα φλιτζάνι νερό και 12 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να έχουν τα αυγά σας πιο έντονο χρώμα. Αν πάλι θέλετε τα αυγά σας να βγουν σε παστέλ χρώματα τότε βάλτε λιγότερη.
tip: Για ροζ χρώμα στα αυγά βάλτε κόκκινο απλά λιγότερες σταγόνες.

πως βάφουμε τα πασχαλινά αυγά

Λευκό ξύδι. Μόλις αναμίξετε το νερό και το χρώμα βυθίστε το πρώτο αυγό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και με το κουτάλι ανακατέψτε.

Κράτησε τα αυγά βυθισμένα για πέντε έως δέκα λεπτά. Για να πετύχετε πολύ καθαρά χρώματα βυθίστε τα αυγά και κρατήστε τα έως 10 λεπτά. Για να το αφαιρέσετε χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και στεγνώστε τα γρήγορα με μία χαρτοπετσέτα.

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων