Βέροια

Ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς του 3ου & 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

Έχοντας ως γνώμονα τη σημασία που έχει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ως μοχλός επαγγελματικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019  στο συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων 3ου   και 14ου  Βέροιας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων, με τίτλο «Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών και αντιμετώπισή τους», από τις 9:00π.μ-14:00μ.μ.

Η επιμορφωτική ημερίδα διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γεώργιο Μακαρατζή και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ευαγγελία Μπούτσκου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων των 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας, ενώ την  παρακολούθησε και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ησαΐα Λαζαρίδου.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων των παραπάνω σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο διερεύνησης των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις και τις διδακτικές πρακτικές τους.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

  1. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες συμπεριφοράς: διερευνώντας την τάξη – κατανοώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες.
  2. Τεχνικές αντιμετώπισης και εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης.
  3. Μελέτες περίπτωσης – Συζήτηση

Υιοθετώντας μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα μέθοδο, η ημερίδα στηρίχτηκε στη βιωματική διδασκαλία, προσφέροντας στους/στις εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εργαλεία για ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο διδασκαλίας αλλά και μια πιο ουσιαστική-παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

banner-article

Ροη ειδήσεων