Βέροια

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Άγιο Αντώνιο της Βέροιας από τη Βυζαντινή Χορωδία “Ειρμός” σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης

Ακάθιστος Ύμνος απόψε στον Άγιο Αντώνιο της Βέροιας, με τον Μητροπολίτη να χοροστατεί και την καταξιωμένη Νεανική και Μαθητική Βυζαντινή Χορωδία «Ειρμός», συνεπικουρούμενη από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, να δίνουν ένα ιδιαίτερο κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης.

Με πολύ κόσμο ξεκίνησε η αποψινή λειτουργία των Χαιρετισμών που, όσο η ώρα περνούσε, γινόταν και περισσότερος. Καθώς οι μέρες πλησιάζουν προς το Πάσχα φυσικό είναι το θρησκευτικό συναίσθημα να εντείνεται.

Σημαντική η παρουσία της Χορωδίας «Ειρμός» στον Άγιο Αντώνιο απόψε, με τις επιβλητικές στολές των ιεροψαλτών και τις ιδιαίτερες φωνές τους, αλλά δροσερή νότα στο Ναό και οι μικροί μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, που ντυμένοι στα άσπρα ένωσαν τις φωνές τους με της Χορωδία, υμνώντας τη Θεοτόκο.

Η επιβλητικότερη όμως παρουσία ήταν του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που η φωνή του, μοναδική φωνή, πλημμύρισε το χώρο καθηλώνοντας τους πάντες, καθώς υψώθηκε  κατακόρυφα ψάλλοντας “Χαίρε, ακτίς νοητού Ηλίου…”

Πολύς κόσμος, λοιπόν, και βαθιά κατάνυξη, καθώς οι Άγιες Μέρες, ταυτισμένες με τις παραδόσεις μας, πλησιάζουν.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας