Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Με αεροπλάνα και βαπόρια όλοι στη Ρόδο – Συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς”

 «Με αεροπλάνα και βαπόρια και όλους τους φίλους τους καλούς…»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ.

Μετά τη διάλυση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα, η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ αποφάσισε να κάνει το συνέδριο στη Ρόδο, σε τουριστικό θέρετρο, για μία ακόμα φορά μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους (βλ. φωτογραφίες παρακάτω). Με διαδικασίες fasttrack προχωρούν σε συνέδριο μόνο μίας μέρας, υπονομεύοντας για ακόμη μια φορά κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία.

Δε θέλουν πραγματικό συνέδριο! Δεν τους ενδιαφέρει! Θέλουν συνέδριο με εργοδοτικούς αντιπροσώπους και αντιπροσώπους – μαϊμού.

Θα επιχειρήσουν νέα προσπάθεια για να νομιμοποιήσουν την εργοδοσία και τη νοθεία μέσα στα συνδικάτα, ώστε να εξελίσσεται ανεμπόδιστα η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.

Η μάχη αυτή είναι μάχη ουσίας δεν γίνεται για τα κουκιά και τις καρέκλες. Είναι μάχη για να λειτουργούν τα σωματεία με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι μάχη για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα είναι στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία. Η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα δείχνει πόσο πολύ φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων, τον ταξικό προσανατολισμό.

Δηλώνουμε πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα μας να γίνει ουσιαστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε σε χώρους δουλειάς συζητώντας με εργαζόμενους, ήμασταν στην Καλαμάτα, θα είμαστε και στη Ρόδο να ενώσουμε τη φωνή μας με εργαζόμενους από όλη τη χώρα: «Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία».

Πέμπτη 4 Απρίλη 2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων