Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Νίκος Παππάς στη Βέροια: “Η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της σ’ όλα τα επίπεδα”

Σε μια γεμάτη ασφυκτικά αίθουσα, στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας, ο Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Επικοινωνιών, μίλησε εφ’ όλης της ύλης εκθέτοντας τη σημερινή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά τα μνημόνια, και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο ψηφιακό πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζει η κυβέρνηση με πολλά οφέλη για το μέλλον.

Ξεκινώντας από το επίμαχο πρόβλημα του Μακεδονικού, στο οποίο η λύση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιούργησε έντονους κραδασμούς, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες, έχουμε με τις αντισυγκεντρώσεις. Η διαφωνία μας για το Μακεδονικό δεν στάθηκε εμπόδιο να προχωρήσουμε με γνώμονα το καθήκον. Ποτέ δεν είπαμε ψέματα για το Μακεδονικό».

Επισημαίνοντας τον διπλό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας ως προς το Μακεδονικό, διαφορετικός για το εσωτερικό σε σχέση με το εξωτερικό,  κατέληξε πως η στάση της είναι μια στάση που στερείται ειλικρίνειας.

«Βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν βγήκαμε από την κρίση. Όμως προχωρούμε με αισιοδοξία. Λάθη, παλινωδίες, πισωγυρίσματα υπάρχουν, κι όλα πρέπει να τα συζητάμε, για να  τα αντιμετωπίζουμε. Η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της σ’ όλα τα επίπεδα!

Μνημόνια σημαίνει ύφεση, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τελείωσε αυτή η περίοδος, όμως δεν τελείωσαν αυτές οι πολιτικές.»

Ξεκαθαρίζοντας πως η Κυβέρνηση με την πολιτική της προσπαθεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, σε αντίθεση με τη ΝΔ, που προτείνει σαθρές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε πως πιστεύει πως οι οπαδοί της θ’ αρχίσουν να καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την επικίνδυνη στάση της.

«Στο δίλημμα, ‘πώς θα πορευτούμε, ο καθένας μόνος του ή όλοι μαζί;’ η απάντηση είναι δεδομένη. Μαζί και με στόχο το κοινωνικό κράτος» είπε ο ομιλητής.

Με αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν, ότι είναι μάλλον είναι κατασκευασμένες, και με το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να μειώνεται συνεχώς, μίλησε για την κινδυνολογία της ΝΔ, η οποία αποδείχτηκε χωρίς αντίκρισμα, δηλώνοντας πως η πολιτική της Κυβέρνησης είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο Νίκος Παππάς το αφιέρωσε στην ψηφιακή πολιτική που εφαρμόζεται ήδη στο δικό του υπουργείο και η οποία θα εξαπλωθεί σ’ όλη τη διοίκηση, ακόμη και στην Αγροτική Πολιτική, μέσα από ειδικές ψηφιακές υποδομές.

Δίνοντας τα οφέλη τέτοιων υποδομών, εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου, επέμενε ότι θα εφαρμοστούν και στην καθημερινότητα των δήμων προσφέροντας μια ανάσα στον πολίτη.

Προσθέτοντας ότι η Ημαθία διαθέτει σπάνια φυσική ομορφιά, και έντονο πολιτιστικό προφίλ, κατέθεσε πως η ψηφιακή της προβολή θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική της.

«Οι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους» κατέληξε αισιόδοξα, ζητώντας από τους πολίτες του τόπου να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια αυτοδικοιητικών εκλογών και ευρωεκλογών κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας