Βέροια Πολιτισμός

Ανακοινώθηκε το ετήσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ για το 2019 – Υψηλότεροι στόχοι και εξωστρέφεια

Σε συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε απόψε το ετήσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ για το 2019. Οι τοποθετήσεις από την μεριά των υπευθύνων φώτισαν το τοπίο, δίνοντας πολλές υποσχέσεις και για την ποιότητα αλλά και για το πλήθος των εκδηλώσεων. Ο μεγαλύτερος όμως στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι η εξωστρέφεια και η με κάθε τρόπο υλοποίησή της.

Παρόντες ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Διευθυντής της Γιάννης Καμπούρης και η υπεύθυνη προγραμματισμού και επικοινωνίας Νανά Καραγιαννίδου.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε συγκεκριμένα:

«Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η δυναμική παρουσία του πολιτισμού στην πόλη μας. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό η εξωστρέφεια. Πυλώνες της εξωστρέφειας ο αθλητισμός, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Το μεγάλο βήμα για την εξωστρέφεια είναι το σημερινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ.

Η πόλη μας έχει ένα εξωτερικό πρόσωπο στον πολιτισμό, απόρροια πολλών χρόνων δουλειάς. Ευχαριστώ τον Διευθυντή της Γιάννη Καμπούρη για όσα έκανε τόσα χρόνια στην ΚΕΠΑ – γι’ αυτόν, όπως δήλωσε, η φετινή χρονιά είναι η τελευταία της καριέρας του – αλλά και  την Νανά Καραγιαννίδου, γιατί μαζί σήκωσαν στις πλάτες τους τον πολιτισμό και τον πήγαν ψηλά, ανεξάρτητα από τον εκάστοτε Πρόεδρο και Δήμαρχο. Ευχαριστώ επίσης τον Γιώργο Σοφιανίδη και τον Λεωνίδα Ακριβόπουλο, προέδρους της ΚΕΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας μου, γιατί συμμετέχοντας παρήγαγαν έργο.»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος:

«Όποιος αιρετός βρεθεί σε θέση διοίκησης έχει δύο επιλογές α) τη βελτίωση και β) το όραμα, βοηθώντας στο στρατηγικό σχεδιασμό της υλοποίησης του οράματος.

Η ΚΕΠΑ διαθέτει πάντα και όραμα και σχεδιασμό. Αλλά όταν αυτό γίνεται στην αρχή της χρονιάς προσφέρει πολλαπλά οφέλη α) στη Διοίκηση και στο προσωπικό, β) στο κοινό της Βέροιας μέσα από την ενημέρωση, τη διαφήμιση και την αφομοίωση και γ) στην ενημέρωση του κοινού πανελλαδικά.

Ο κύκλος αυτού του Δ.Σ κλείνει. Το ταξίδι ήταν άλλοτε απολαυστικό και άλλοτε επώδυνο. Στόχος πάντα η κορυφή με αρωγούς τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ. Η ΚΕΠΑ έχει κι άλλα υψώματα να κατακτήσει με ένα κοινό που είναι και θα είναι πάντα απαιτητικό.»

Ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης:

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι πάντα η συνεργασία και η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Για μένα είναι η τελευταία χρονιά στην ΚΕΠΑ. Υπάρχουν και θα υπάρξουν άνθρωποι ικανοί που θα προσθέσουν σε όσα έγιναν. Σε ό,τι χρειαστεί θα είμαι πάντα παρών να βοηθήσω. Το ετήσιο πρόγραμμα είναι ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα δράσης. Επιδιώκει την προσέλευση ενός κοινού ξένου αλλά και της πόλης.

Πιστεύω στον Πολιτιστικό Τουρισμό. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε να προτείνουμε πρότυπες δράσεις. Αν στοχεύαμε μόνο στο κοινό της πόλης μας δεν χρειαζόταν τόσος χρόνος, χρήμα και προσπάθεια. Αφού θέλουμε να είμαστε εξωστρεφείς, πρέπει να μην υποστηρίζουμε όλες τις προτάσεις τοπικού χαρακτήρα. Πρέπει να δούμε ποια τα κέρδη και ποιες οι ζημίες. Όλα δε χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη.

Κάθε δράση χρειάζεται πολύ χρόνο και πολύ χρήμα αλλά και πληροφόρηση ενός μεγαλύτερου κοινού. Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης ήταν το ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι τώρα είχαμε εκδηλώσεις διεθνούς χαρακτήρα αλλά θα προστεθούν κι άλλες δράσεις. Θα ακολουθήσου γεγονότα πανελλαδικής εμβέλειας και θα κερδίσουμε το στοίχημα.»

Η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου:

«Μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι είμαστε η πρώτη επαρχιακή πόλη σε δωρεάν δράσεις για παιδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα παιδιά της πόλης μας αλλά και των χωριών της περιοχής μας μπορούν να δουν  παγκόσμιο κουκλοθέατρο ή μια μεγάλη ορχήστρα.

Στα δύο φεστιβάλ μας προστίθενται κι άλλα τρία φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Μελοποιημένης Ποίησης, το Τζαζ Φέστιβαλ και το Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι».  Επίσης αύριο ξεκινούν και οι δράσεις μας για την Αποκριά. Όσο για το Φεστιβάλ μας Χορού γίνεται από φέτος διεθνές. Κορυφαία εκδήλωση η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο.

Μια ακόμη εκδήλωση που πρότεινε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, ο κ. Ακριβόπουλος θα θεσμοθετηθεί από φέτος και θα απευθύνεται στους εφήβους ειδικά. Όσο για τη μεγάλη στιγμή της παρουσίας του Λεωνίδα Καβάκου στην πόλη μας αξίζει να προσθέσουμε εδώ πως ο Καβάκος κρίθηκε για τρεις φορές ο καλύτερος μουσικός σε παγκόσμιο επίπεδο και η πόλη μας θα έχει την ευκαιρία να τον ακούσει μόνο με 25 ευρώ, σε αντίθεση με το υψηλότατο εισιτήριο της Αθήνας. Όσο για τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, το πιθανότερο σε ανάγκες του Νοσοκομείου της Βέροιας. Φυσικά το Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αναλυτικά, ώστε η ενημέρωση να είναι πλήρης και άμεση.»

far

Φωτογραφία: faretra.info

Το Ετήσιο Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων