Σχόλια

Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, ΔΗΠΕΘΕ και άλλα τινά!

Μετά την ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της πλειοψηφούσας  παράταξης στην τελευταία συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων εκατέρωθεν, που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, δόθηκε η ευκαιρία για σκέψεις σε όλους μας, πέρα από το ίδιο το γεγονός της σύγκρουσης.

Ειπώθηκε πως ο σύμβουλος, σε ανάρτησή του πριν από τη συνεδρίαση, χρησιμοποίησε και τη χρήση συμβολικών ονομάτων από την «Ιθάκη» του Καβάφη, μιλώντας για Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

Αυτό στάθηκε αφορμή για άλλο σύμβουλο της ίδιας παράταξης να ειρωνευτεί τις γνώσεις του συμβούλου που ανεξαρτητοποιήθηκε, με την καυστική παρατήρηση πως βέβαια είναι αδύνατον να ξέρει ποιοι είναι οι Κύκλωπες και οι Λαιστρυγόνες!

Κι εδώ γεννιέται το ερώτημα, πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να γνωρίζουν ελληνική μυθολογία και Καβάφη;

Όχι απαραίτητα, θ ’απαντούσε κανείς. Όταν όμως δημοτικοί σύμβουλοι αγνοούν πράγματα, αν τα αγνοούν, που αποτελούν συνιστώσες μιας βασικής παιδείας και τοποθετούνται σε οργανισμούς, όπως το ΔΗΠΕΘΕ, που από τη φύση τους είναι απαιτητικοί, προϋποθέτοντας ευρεία παιδεία, τότε ποιον βαρύνει η επιλογή ανθρώπων που δεν τη διαθέτουν;

Ο σύμβουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε αποτελεί μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Και αν πράγματι ισχύουν όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί τοποθετήθηκε στο ΔΣ του Θεάτρου;  Με κριτήριο μόνο το ότι έφερε στην παράταξή του πολλές ψήφους; Κι αφού τοποθετήθηκε, γιατί τώρα κατηγορείται, από τους ίδιους που τον τοποθέτησαν, για έλλειψη παιδείας, πέρα από τα άλλα για τα οποία κατηγορήθηκε, πάλι από τους ίδιους,  ότι είχε έμμισθη θέση στη ΔΕΥΑΒ ή ότι διεκδικούσε την αντιδημαρχία;

Μήπως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και σε όσα λέγονται αλλά και σε όσα πράττονται στο Δήμο μας!

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας