Βέροια Πολιτισμός

“Για μια όμορφη πόλη”. Παρουσιάστηκε το βιβλίο μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, που διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας δημιούργησε με τον υπεύθυνο καθηγητή τους, τον Ανδρέα Κοτρίδη, ένα βιβλίο οδηγό για την αγωγή των παιδιών μέσα στην πόλη, που ευαισθητοποιεί, προκαλώντας ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Ecomobility, παρουσιάζοντας την πρόταση των μαθητών για «οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη».

Η πρόταση της ομάδας 8 παιδιών, που πήρε και το όνομα «Σούπερ 8», κατατέθηκε με τη μορφή παραμυθιού, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο διαγωνισμό, αλλά και παίρνοντας το 2ο Βραβείο Μουσικής Έκφρασης, με το τραγούδι που συνόδευε το παραμύθι.

Στην έκδοση του βιβλίου τους αλλά και γενικότερα στην προώθησή του οι μαθητές είχαν τη στήριξη όχι μόνο του Δήμου Βέροιας αλλά  και του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας, των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/ Ημαθίας, των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας, των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Σ&Κ του Μουσικού Σχολείου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης που  έδωσε επιγραμματικά τους στόχους του βιβλίου λέγοντας: «Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν πώς μπορεί η ζωή στην πόλη να γίνει καλύτερη».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης μίλησε για την ευχάριστη έκπληξη που προκάλεσε ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος από τα παιδιά αλλά και η διάκρισή τους στο Διαγωνισμό.

Ο Προϊστάμενος Α/θμιας Διονύσης Διαμαντόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που ένα τέτοιο υλικό θα πάει στους μικρούς μαθητές ευαισθητοποιώντας τους και η  Προϊσταμένη Β/θμιας Αναστασία Μαυρίδου μέσω της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων Μαρίας Σουμελίδου χαιρέτισε την εκδήλωση συγχαίροντας τους μαθητές.

Ο υπεύθυνος καθηγητής και Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Ανδρέας Κοτρίδης, έδωσε ανάγλυφα την προσπάθεια των παιδιών μέχρι να κατακτήσουν τον τελικό τους στόχο. Η προσπάθεια πέρασε μέσα από πολλά στάδια, πλουτίζοντας τα παιδιά με την ικανοποίηση που αφήνει η εμπειρία μιας έρευνας αλλά και με την πολύτιμη αίσθηση της σύσφιξης των δεσμών μεταξύ τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιλογή του παραμυθιού ως μέσου επιδίωξης του τελικού στόχου με τη φράση «Το παραμύθι μπορεί να διαμορφώσει τον αυριανό πολίτη».

Αφού δόθηκε η πληροφορία ότι το εκπαιδευτικό υλικό – βιβλίο και cd- θα διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας, ακολούθησε video σχετικό με το βιβλίο αλλά και κατατέθηκε η άποψη των δημιουργών του βιβλίου, των 8 μαθητών, που μίλησαν ο καθένας ξεχωριστά για τον πλούτο των εμπειριών που αποκόμισαν από την έρευνά τους.

Στη συνέχεια η Ομάδα των «Σούπερ 8», αποτελούμενη από τους Γεωργίου Νάγια, Δημάκα Αλέξανδρο, Δημάκα Δημήτρη, Δημόπουλο Αργύρη, Ιωσηφίδου Άννα, Καλφόπουλο Εύφημο – Μερκούριο, Μπαντή Αλεξάνδρα και Παπαγιάννη Αλίκη, απέδωσαν ζωντανά στη σκηνή το  βραβευμένο τραγούδι τους.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές των  δημοτικών σχολείων που προαναφέρθηκαν με σοβαρότητα, έκλεισε με τη βράβευση των 8 δημιουργών-μαθητών αλλά και του υπεύθυνου καθηγητή τους, βράβευση που την άξιζαν.

far

Φωτογραφίες: faretra.info   

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας