Βέροια Τοπικά

Συνέντευξη τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Βέροια

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον Πολυχώρο «Ελιά», η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έδωσε πληροφορίες για τη διοργάνωσή του συλλαλητηρίου στη Βέροια, καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας, πιστεύοντας παράλληλα πως οι κινητοποιήσεις θα έχουν και πάθος και πλήθος.

Μετά από μια προεργασία που κάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο, που θα γίνει στη Βέροια την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Δημαρχείου αλλά και για τις συμμετοχές στο συλλαλητήριο της Αθήνας που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Αντώνης Καγκελίδης, με τους Δώρα Μπαλτατζίδου, Γιώργο Σοφιανίδη, Βασίλη Λυκοστράτη και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη δίπλα του, είπε:

«Ως Συντονιστική Επιτροπή για το Συλλαλητήριο Βέροιας και Αθήνας κάναμε και θα κάνουμε τις εξής κινήσεις:

Παίρνουμε μέτρα νομιμότητας ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ.

Ενημέρωση όλων των φορέων και των τριών πόλεων και ταυτόχρονα όλων των νόμιμων συλλόγων.

Θα ζητήσουμε παράλληλα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και οι τράπεζες να είναι εκείνη την ημέρα κλειστές.

Θα βγουν ανακοινώσεις με στοιχεία των μελών της Συντονιστικής, διευκολύνοντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Αναχώρηση για την Αθήνα στις 4.30 το πρωί. Το ανώτατο αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, με προοπτική μείωσης από πιθανές μελλοντικές χορηγίες.

Πιστεύουμε πως το συλλαλητήριο της Βέροιας, Τρίτη 22, θα πετύχει, γιατί έχουμε και την ανάλογη εμπειρία από τα δύο προηγούμενα.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε με επιστολές τους βουλευτές μας πως, αν ψηφίσουν, αυτό το στίγμα θα τους ακολουθεί για πάντα.

Στο συλλαλητήριο της Βέροιας χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Μητροπολίτης. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ο παλμός, που πιστεύουμε πως θα υπάρχει. Αν η ημερομηνία ψήφισης μεταφερθεί, θα μεταφερθεί κι αυτή του συλλαλητηρίου.»

Δώρα Μπαλτατζίδου: «Η οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από 18 άτομα με ευθύνη την κινητοποίηση όλου του Νομού.

Πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών , καλώντας την Κυβέρνηση και τα κόμματα να μην προχωρήσουν. Ζητάμε δημοψήφισμα!»

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης: «Δεν πρέπει να μείνει κανένας στον καναπέ, να σηκωθούμε όλοι. Να μη χαρίσουμε την Ιστορία μας! Δεν είμαστε φασίστες, είμαστε πατριώτες!»»

Γιώργος Σοφιανίδης: «Επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων των πολιτών. Θέλουμε δημοψήφισμα. Διεκδικούμε ειρηνικά με το συλλαλητήριο.»

Βασίλης Λυκοστράτης: «Όλοι μαζί, χωρίς χρώματα, πρέπει να βρεθούμε και στα δύο συλλαλητήρια. Να φωνάξουμε, μήπως και κατανοήσουν κάποιοι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική!»

Σε ερωτήσεις τι θα συμβεί αν δεν δεχτούν να κλείσουν οι τράπεζες η απάντηση ήταν πως θα τις κλείσουν οι διοργανωτές ειρηνικά, γιατί το ζητούμενο είναι να δοθεί η εικόνα καθολικής απεργίας κι όσο για τη συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων στο συλλαλητήριο διευκρινίστηκε πως δεν θα κλείσουν τους δρόμους με τα τρακτέρ, αλλά θα προχωρήσουν σε συμβολικές ενέργειες.

Σε συνέχεια της συνέντευξης  τύπου  από την  Οργανωτική Επιτροπή  στάλθηκαν και οι παρακάτω συμπληρωματικές πληροφορίες.

Αποστέλλουμε τη Συντονιστική Επιτροπή όπου θα μπορούν να απευθυνθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, οργανισμοί, φορείς και πολίτες για την κάθοδο τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 2:00 μμ. με λεωφορεία.

Θα πρέπει οι σύλλογοι να δηλώσουν τον αριθμό των λεωφορείων που θα χρειαστούν έως την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν 4:30πμ. ξημερώματα Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 έτσι ώστε έως 11πμ να είναι στην Αθήνα.

ΜΕΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΙΝ. 6972254487

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ                    ΚΙΝ. 6982072984

ΓΕΜΕΝΕΤΖΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ      ΚΙΝ. 6932290641

Ποσό για κάθε άτομο 20 €

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων