Βέροια Παιδεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στο πλευρό του Μουσικού Σχολείου της πόλης

Κάτω από τη σκιά του νομοσχεδίου, που υποβαθμίζει τα Μουσικά Σχολεία της χώρας και πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ζήτησε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το Σχολείο εκπροσώπησαν ο Διευθυντής του Γιάννης Γεωργουδάκης και η Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Δέσποινα Παρίση.

Ο Γιάννης Γεωργουδάκης υποστήριξε: «Όλα τα Μουσικά Σχολεία εκθέτουν το θέμα της υποβάθμισής τους. Εμείς θα φύγουμε τα Μουσικά Σχολεία όμως μένουν, σχολεία που προσφέρουν μια διαφορετική Παιδεία, όχι απλά εκπαίδευση.

Με το νομοσχέδιο χάνονται θέσεις και υποβαθμίζεται η ίδια η Μουσική Παιδεία.

Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο. Το νομοθέτημα είναι απαράδεκτο και αύριο ψηφίζεται. Δυστυχώς τη σοβαρότητά του την καλύπτει το θέμα των καταλήψεων.»

Η Δέσποινα Παρίση: «Ευχαριστούμε το Δήμο που μας στήριξε μέχρι τώρα. Η χαρά μας όμως δυστυχώς δεν κράτησε. Επικοινωνούμε με όλη την Ελλάδα. Οι εξελίξεις είναι γοργές.

Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει και θα προσφέρει πάντα. Είμαστε το σχολείο με τη μηδενική παραβατικότητα. Προτείνουμε την κοινή πορεία.

Ένα Μουσικό Σχολείο δίνει στα παιδιά μας αυτό που δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς, την παιδεία αλλά και τη χαρά».

Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εκφράστηκαν έτσι:

Νίκος Μπέκης: Κατά κόρον οι κυβερνήσεις ακολουθούν την τακτική να περνούν νύχτα τις αλλαγές. Το Μουσικό Σχολείο στην ουσία καταργείται και μετατρέπεται σε Λύκειο. Γιατί; Γιατί είναι ένα ακριβό σχολείο. Το καλό κοστίζει και ο ίδιος ο Υπουργός το χαρακτήρισε πολυτέλεια.

Γιώργος Μελιόπουλος: «Πρέπει να το στηρίξουμε. Τεράστια τα κενά του, λείπουν μουσικά όργανα, βιβλία, οι γονείς τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Τα Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Και να υποστηριχθεί το δίκιο του με κινητοποιήσεις.»

Το ψήφισμα του Μουσικού Σχολείου πέρασε ομόφωνα

Γιώργος Γουλτίδης: «Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από την υποβάθμιση 45 σχολείων; Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιοι κερδίζουν;»

Γιώργος Σοφιανίδης: «Όλοι αγωνιστήκαμε γι’ αυτό το σχολείο. Τώρα με τις αλλαγές οδηγείται στην υποβάθμιση. Το Μουσικό Σχολείο είναι το επόμενο θύμα με τα το Αθλητικό Σχολείο. Πρέπει να ψηφίσουμε το ψήφισμα που καταθέτει.»

Θανάσης Σιδηρόπουλος: «Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει, πέρα από τη μουσική παιδεία, ένα έργο που ο κόσμος δεν μπορεί να δει.»

Το ψήφισμα του Μουσικού Σχολείου πέρασε ομόφωνα.

far

Φωτογραφίες:faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων