Βέροια

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις «κατά παραγγελίαν» καταλήψεις και τη στοχοποίηση καθηγητών

Οι κατά παραγγελίαν καταλήψεις από κύκλους που εκμεταλλεύονται την παιδική ευπιστία ήταν αντικείμενο συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, συζήτηση που απέδειξε τη σύμπλευση των παρατάξεων ως προς αυτό τουλάχιστον το θέμα.

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά είναι ώριμα και οι αποφάσεις τους σεβαστές, είμαστε όμως αντίθετοι στις ‘κατά παραγγελίαν’ καταλήψεις.»

Νίκος Μπέκης: «ΟΙ τέτοιες καταλήψεις, με τέτοια συνθήματα, οδηγούν στη μισαλλοδοξία και μόνο πόλεμο μπορούν να φέρουν. Επιπλέον καθηγητές στοχοποιούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μπορεί να κινδυνεύει ένας καθηγητής.»

Αντώνης Μαρκούλης: « Έχουμε καθήκον να υποστηρίζουμε τη νεολαία, αντιδραστικές δυνάμεις όμως την αποπροσανατολίζουν. Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να προστατέψει τους μαθητές.»

Γιώργος Μελιόπουλος: «Πρέπει όλοι να σταθούμε εμπόδιο σ’ αυτήν την τακτική μίσους και αλυτρωτισμού.»

Γιώργος Σοφιανίδης: «Τα συλλαλητήρια δεν είναι κατακριτέα. Χρησιμοποιούν όμως τα παιδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση, στρέφοντάς τα στη μισαλλοδοξία. Οι καθηγητές που στοχοποιήθηκαν έχουν ήθος και δημοκρατικά αισθήματα. Δεκάδες γονείς και μαθητές μού τηλεφώνησαν, ως Αντιδήμαρχο Παιδείας, υποστηρίζοντάς τους.»

Γιώργος Κάκαρης: «Είμαστε μάρτυρες της ανόδου της Ακροδεξιάς στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το θέμα της Μακεδονίας το εκμεταλλεύονται παρασύροντας και μικρά παιδιά.»

Θανάσης Σιδηρόπουλος: “Οι κατά παραγγελίαν καταλήψεις και οι επιθέσεις κατά καθηγητών μάς αφορούν όλους και πρέπει να τις καταδικάσουμε.”

Θεόφιλος Κορωνάς: «Οι συγκεκριμένες καταλήψεις είναι αποτέλεσμα πολιτικής εκμετάλλευσης, είναι αντίθετες στη Δημοκρατία. Κατηγορούνται καθηγητές τους οποίους πρέπει να υπερασπιστούμε.»

Στη συνέχεια κατατέθηκαν τα δύο ψηφίσματα της ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Ημαθίας, που ψηφίστηκαν ομόφωνα.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων