Κοινωνία

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καταγγέλλει τη σύλληψη μαθήτριας

Για τη σύλληψη της 13χρονης μαθήτριας στο Αγρίνιο, με την κατηγορία του παράνομου υπαίθριου εμπορίου επειδή πωλούσε στυλό, εξέδωσε ανακοίνωση η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Σε αυτήν χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη σύλληψη, την οποία και καταγγέλλει, και υπογραμμίζει: «Αναρωτήθηκαν άραγε οι αρμόδιοι της σύλληψης τι οδήγησε αυτό το κορίτσι αντί να είναι στο σχολείο να πουλάει στυλό στις καφετέριες; Αλήθεια, η κυβέρνηση, τα υπουργεία και ο κρατικός μηχανισμός “θεωρεί” αυτό ως έγκλημα;».

Παράλληλα, τονίζει πως «για μας έγκλημα είναι ότι τον 21ο αιώνα υπάρχει ανεργία. Για μας έγκλημα είναι ότι όλα τα παιδιά δεν μπορούν να απολαύσουν ισότιμα το δικαίωμά τους στη δωρεάν μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, δεν μπορούν να χαρούν την ανεμελιά της τόσο τρυφερής ηλικίας τους. Για μας έγκλημα είναι ο εργαζόμενος γονιός αλλά πολύ περισσότερο ο άνεργος γονιός να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του. Για μας έγκλημα είναι να ενισχύεται συνέχεια από το σύστημα η ναρκω – κουλτούρα στους μαθητές και να μην υπάρχει καμιά χρηματοδότηση για την πρόληψη, την Θεραπεία και την επανένταξη. Για μας έγκλημα είναι να πλουτίζουν λίγοι εις βάρος των πολλών ενισχυόμενοι από τις σημερινές αλλά και προηγούμενες κυβερνητικές πολιτικές».

902

banner-article

Ροη ειδήσεων