Τοπικά

ΝΟΔΕ Ημαθίας: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα συλλαλητήρια

Οι εθνομηδενιστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν το 5%, θέλουν να επιβληθούν στο 95% των Ελλήνων. Δεν θα τους περάσει!

Είναι γνωστό ότι λέξεις όπως Πατρίδα και Έθνος, προκαλούν «αλλεργία» στους εθνομηδενιστές του ΣYΡΙΖΑ. Στα συλλαλητήρια συμμετείχαν Έλληνες πολίτες. Συμμετείχαν και άνθρωποι που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα αλλά και όλα τα κόμματα. Ο πανικός όμως του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευδιάκριτος. Αποκαλούν όχλο όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, τους χαρακτηρίζουν φασίστες. Είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνικότητα» και να την παραχωρήσουν στο Κράτος των Σκοπίων. Και επειδή αναζητούν συνενόχους και δεν βρίσκουν, βρίσκονται σε πανικό.

Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν μια ανάλογη συγκέντρωση ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε πόσοι θα πάνε.

Τα συλλαλητήρια τα προκαλεί η πολιτική και οι επιλογές της κυβέρνησης. Οι εθνομηδενιστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν το 5%, θέλουν να επιβληθούν στο 95% των Ελλήνων που έχει διαφορετική άποψη. Δεν θα τους περάσει. Θα βρουν μπροστά τους όλους τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα με μια κακή και επαίσχυντη συμφωνία.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Θα γίνουμε κουραστικοί, αλλά δεν θα πάψουμε να το λέμε όσο κι αν η κυβέρνηση αρνείται να το καταλάβει σε μια προσπάθεια να βρει συνενόχους στη διαφαινόμενη δική της αποτυχία. Πριν οποιαδήποτε συζήτηση για το ονοματολογικό η Νέα Δημοκρατία έθεσε τρεις όρους που θεωρεί αδιαπραγμάτευτους. Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Δεν το λέμε τυχαία τόσο καιρό, ούτε τυχαία αυτές οι τρεις προϋποθέσεις ήταν πάντα ο άξονάς μας και στο παρελθόν, όταν εμείς είχαμε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.

Βέροια, 7  Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων