Βέροια Κοινωνία

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στηρίζει και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO για δουλειά με δικαιώματα, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Μαζί με το σωματείο τους, δίνουν την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής την απαράδεκτη και με συνοπτικές διαδικασίες απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η COSCO και ο ΟΛΠ, να βγάλει παράνομη την απεργία, τον αγώνα των εργαζομένων.

Οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί την «δίκαιη ανάπτυξη».

Θέλουν τους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο, γονατισμένους, χωρίς δικαιώματα, τρομοκρατημένους και ανήμπορους να αγωνίζονται.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες για συνέχιση του αγώνα τους. Είναι μία σημαντική νίκη.

Η οργάνωση της πάλης με κριτήριο τη δικές μας ανάγκες σε σύγκρουση με την εργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις του είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας

Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας

6/6/2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας