Βέροια

Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας: “Σηκώστε να χορέψουμε…” στο Χώρο Τεχνών

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ»

Εκδήλωση με τίτλο: “Σηκώστε να χορέψουμε…”

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

Το “Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας” με τον τίτλο ‘‘Κύκλος Ερατεινός’’, είναι ενεργός συμπαραστάτης στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Βέροιας. Έτσι και φέτος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου μας για τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του. Αφιερώνουμε λοιπόν την φετινή μας εκδήλωση με τον τίτλο: “Σηκώστε να χορέψουμε…”, στα εκατόχρονα του δήμου Βέροιας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαϊου 2018, ώρα 8.30 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Ο χορός ήταν, ανέκαθεν, συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των ανθρώπων. Στις καθημερινές τους συνήθειες, στις γιορτές, στα πανηγύρια , ιδίως παλιότερα, ήταν ένα μέσο κοινωνικοποίησης και σύσφιξης των σχέσεων, αφού πιασμένοι χέρι με χέρι χόρευαν και τραγουδούσαν, μια μορφή επικοινωνίας δηλαδή και μια μοναδική ευκαιρία διασκέδασης. Ο χορός ήταν ένας τρόπος ζωής.

Ο χορευτής, μέσα από το χορό, καλείται να απαντήσει σ’ ένα διαχρονικό και καίριο ερώτημα : “γιατί χορεύει;” Χορεύει από κέφι, από χαρά, από λύπη, από έρωτα, από κάποια κρυφή ανάγκη να βγάλει προς τα έξω αυτά που ο ίδιος νοιώθει, χορεύει για να εξωτερικεύσει όλα τα συναισθήματα που τον διακατέχουν, χορεύει για να ζήσει, ναι για να ζήσει χορεύει, γιατί δεν νοείται ζωή χωρίς χορό, γιατί ο χορός είναι η ίδια η ζωή!!!

Ροη ειδήσεων