Υγεία

Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος πριν κοιμηθείτε

Το άγχος είναι το συναίσθημα που κυριεύει τους περισσότερους ανθρώπους πλέον, γίνεται τροχοπέδη πολλές φορές ενώ δυσκολεύει και τον ύπνο. Έτσι λοιπόν πριν κοιμηθείτε είτε περνάτε μια δύσκολη περίοδο με άγχος και πολλές έννοιες στο κεφάλι σας, είτε όχι, αυτά τα tips θα σας ανακουφίσουν πάρα πολύ. Ειδικά κάποιες συνήθειες αν τις κάνετε για τουλάχιστον 21 μέρες, τότε πραγματικά θ΄αλλάξει όχι μόνο ο ύπνος σας αλλά και η ζωή σας, ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα στην καθημερινότητα.

1. Το δικό σας μάντρα: Το πρώτο που πρέπει να κάνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι να γράψετε σε ένα χαρτί 4-5 λέξεις που για εσάς σημαίνουν κάτι. Για παράδειγμα υγεία, αγάπη, αφθονία, ειρήνη, γαλήνη, έρωτας. Εμείς σας δίνουμε αυτές τις λέξεις σαν παραδείγματα, εσείς όμως ξέρετε τι αναζητάτε από τη ζωή. Έτσι θα φτιάξετε το δικό σας “μάντρα” που θα σκέφτεστε κάθε φορά πριν κοιμηθείτε, κάνοντας ένα μικρό διαλογισμό.

2. Εκτός πριζας: Λίγες ώρες πριν κοιμηθείτε, βγάλτε από την πρίζα οτιδήποτε ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό, κλείστε τελείως το κινητό σας κι ανάψτε ένα κερί που θα δημιουργήσει μια θετική ενέργεια στο χώρο σας.

3. Ένα ζεστό ρόφημα: Φτιάξτε ένα ζεστό χαμομήλι που θα σας ηρεμήσει.

4. Bιβλίο ή ταινία: Διαλέξτε εσείς τον τρόπο που θα χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε κι όχι οι… άλλοι. Μην απαντήσετε στο τηλέφωνο που θέλει να σας μιλήσει μια φίλη σας, αλλά αντί γι αυτό διαβάστε ένα βιβλίο ή δείτε μια ωραία ταινία.

5. Ζεστό μπάνιο: Κάντε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα που θα σας χαλαρώσει πολύ.

6. Hμερολόγιο:  Γράψτε σ΄ένα χαρτί 5 πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και νιώθετε γι αυτά ευγνωμοσύνη. Μπορεί να είναι και τα πιο απλά, το φιλί που σας έδωσε η κόρη σας, η ωραίος περίπατος στο πάρκο κάτω από τον ήλιο και τόσα άλλα που τα θεωρούμε δεδομένα αλλά δεν είναι.

7. Διαλογισμός: Τώρα ήρθε η στιγμή λίγο πριν τον ύπνο. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και χαλαρωτική μουσική. Κλείστε τα μάτια κι εστιάστε στην αναπνοή σας. Χαλαρώστε όπως είστε ξαπλωμένοι κάθε μέρος του σώματός σας. Αναπνέετε και εισπνέετε μόνο από τη μύτη, κρατώντας ενδιαμέσως για λίγο την αναπνοή σας. Φανταστείτε ωραίες εικόνες, τοπία γαλήνια κι εσάς χαλαρωμένη και ήρεμη. Προσπαθήστε να μην σκέφτεστε τίποτε άλλο, παρά μόνο ωραίες εικόνες αναπνέοντας σωστά. Είναι βέβαιο πως σε λίγο θα σας έχει πάρει ο ύπνος…

womannow

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας