Κοινωνία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων σχετικά με τις συντάξεις και τα αναδρομικά

Προς τα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΠΣ και τους Συλλόγους- Συνδέσμους

Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου όλης της Χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη μεγάλη Παναττική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2018, επισκεφτήκαμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και σας πληροφορούμε τα εξής:

Ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος μας είπε ότι για την επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ (τ. ΤΕΑΔΥ), που λαθεμένα υπολογίστηκε, η κράτηση κατά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων με το Ν. 4387/2016 διακόπτεται, για τους συνταξιούχους που έπαιρναν ακαθάριστη επικουρική σύνταξη άνω των τριακοσίων και ένα λεπτό του Ευρώ (300,01), από τη σύνταξη που θα καταβληθεί το μήνα Μάιο. Τα αναδρομικά που οφείλονται, θα δοθούν στους συνταξιούχους εντός των επόμενων μηνών. Επομένως δε χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων για το θέμα αυτό.

Για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ν.3865/2010) που επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (1.400,01), εξετάζεται το ζήτημα, προφανώς λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Αναπτύξαμε αναλυτικά το θέμα αυτό και του επιδώσαμε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο άλλωστε είχαμε στείλει πριν από λίγο καιρό για τα γενικότερα θέματα που μας απασχολούν.

Για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς με τον επανυπολογισμό των συντάξεων από 1/1/2019 είναι ζήτημα που δεν μπορεί να εξεταστεί τώρα, λόγω των συνθηκών που υπάρχουν, ίσως γίνει αργότερα. Το ίδιο και για τη μείωση του αφορολόγητου που μπορεί να εφαρμοστεί από 1/1/2019.

Για την απόδοση της προαιρετικής εισφοράς στις Ομοσπονδίες η σχετική υπουργική απόφαση είναι για υπογραφή από την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και η αρμόδια Διευθύντριά της μας ενημέρωσε ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι 30 Απριλίου 2018.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Π.Ο.Π.Σ.)

banner-article

Ροη ειδήσεων