Περίεργα

Γυναικεία εσώρουχα ετών… 500!

 Μία ανακάλυψη σε κάστρο της Αυστρίας έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την ιστορία της μόδας… Κρυμμένα με ιδιαίτερη ευλάβεια στο θησαυροφυλάκιο του Κάστρου, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα ζευγάρι γυναικεία εσώρουχα ηλικίας 500 ετών!

Αυτό που αφήνει σχεδόν άναυδους τους ιστορικούς είναι ότι τα συγκεκριμένα εσώρουχα έχουν καταπληκτική ομοιότητα με τα σημερινά. Φτιαγμένα από λινό ύφασμα, αν και είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, φαίνονται καθαρά οι τεράστιες ομοιότητες τους.

Ο στηθόδεσμος είναι στην ίδια λογική με την σημερινή μόδα, διαθέτει τιράντες, ενώ για το σλιπ θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για κάποιου είδους καλοκαιρινό μαγιό!

Η σημασία της συγκεκριμένης ανακάλυψης αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι την Μεσαιωνική εποχή δεν υπήρχε καν η υποψία για «εσωτερικό» ένδυμα…

Οι άντρες θα μπορούσαμε να πούμε ότι φορούσαν ένα είδους σορτς, ενώ οι γυναίκες ένα φαρδύ μακρύ πουκάμισο…

Η Hilary Davidson, επιμελήτρια μόδας στο Μουσείο του Λονδίνου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ανακάλυψη «ξαναγράφει εντελώς» την ιστορία της μόδας.

Τα εσώρουχα ήταν ανάμεσα στα περίπου 3.000 κομμάτια ένδυσης που βρέθηκαν στο Lengberg Κάστρο κατά τη διάρκεια πρόσφατης ανακαίνισης του, ενώ το ξηρό κλίμα στην περιοχή συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην συντήρηση τους στο πέρασμα των αιώνων.

daily mail

real.gr