Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Το ΚΕΜΑΕΔ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ με νότες συγκίνησης και αισιοδοξίας

Δήμητρα Σμυρνή

Όπως κάθε χρόνο, το ΚΕΜΑΕΔ γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ  με το ίδιο πάθος, την αισιοδοξία και το άψογο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που χαρακτηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, το συνθέτη που διακρινόταν για το καθαρά προσωπικό μουσικό του ύφος, όπου πάντρευε τη σκωπτική  διάθεση στο στίχο και στη μουσική με την τρυφερότητα για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για το παιδί.

Στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, σε μια αίθουσα που τη γέμισαν οι φίλοι του ΚΕΜΑΕΔ, που το στηρίζουν και εκτιμούν το έργο που προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα των ΑμΕΑ, η Πρόεδρός του η Μελίνα Δαμιανίδου με δίπλα της  τον  επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου, το νευρολόγο Γιώργο Τσαλέρα, αφού έδωσε το λόγο στο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Πέτρο Τσαπαρόπουλο, που εκπροσωπούσε το Δήμαρχο, και την κ. Νίκη Καρατζιούλα, εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη, ανέβασε στο βήμα τη σύντροφο του Κηλαηδόνη, την ηθοποιό και βουλευτή Άννα Βαγενά, που δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

Αρχιτέκτονας της βραδιάς η μουσικός και σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, που πάντα επιμελείται με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο τις βραδιές του ΚΕΜΑΕΔ.

«Ελπίζαμε, όταν γεννήθηκε η ιδέα αυτής της βραδιάς, πριν μερικά χρόνια, ότι θα ήταν κοντά μας και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Δε στάθηκε δυνατό. Όμως απόψε είναι παρών, εδώ κοντά μας, μέσα από τα τραγούδια του και την αγάπη του για το παιδί» είπε.

Με τη Σχολική Χορωδία της Βέροιας, τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας, και τον εξαιρετικό όπως πάντα Γιώργο Μπελίρη στο πιάνο και στο τραγούδι, η Ελένη Αναγνώστου στο πιάνο της,  διευθύνοντας τις χορωδίες της, έδωσε τον τόνο και το χρώμα της εκδήλωσης.

Τόνος αισιοδοξίας και νότες λεπτής συγκίνησης, καθώς τα παιδιά του Κέντρου, ξεπερνώντας τα γνωστά τους προβλήματα, ξεχύθηκαν στη σκηνή, πότε παίζοντας, πότε χορεύοντας – χάρη στη βοήθεια της χορογράφου Μελίνας Παπαδοπούλου-  και προπαντός πάντα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο, που έδειχνε τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη γιορτή την αφιερωμένη σ’ αυτά.

Ιδιαίτερη παρουσία ο βαρύτονος Γιώργος Κυρόπουλος  με την ξεχωριστή πραγματικά ερμηνεία του στο τραγούδι «Γιώργος Θαλάσσης»!

Καθοριστική για την όλη βραδιά η υποκριτική παρέμβαση της Χαράς Κοντού και του Νίκου Μουρτζίλα, στα χαριτωμένα ιντερμέδια που έδεναν όλα τα μέρη σ’ ένα ενιαίο σύνολο. Πηγαίοι και οι δύο με έκπληξη για όλους μας τη Χαρά, όταν τραγούδησε πειστικότατα την περίφημη «Μαίρη Παναγιωταρά», καταχειροκροτούμενη!

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων