Βέροια

Εκδρομή στη Φλώρινα πραγματοποίησε ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε εκδρομή στη Φλώρινα  την Κυριακή 19-11-2017.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούνε το Νυμφαίο, το γνωστό βλαχοχώρι, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα τουριστικά χωριά της Ευρώπης.

Κατόπιν έφτασαν στη Φλώρινα, όπου γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα της πολης  και γλέντησαν με το παραδοσιακό φλωρινιώτικο μουσικό συγκρότημα ‘Λυγκηστές’ (Τσαμπάζηδες).

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας  κάθε χρόνο διοργανώνει εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου επιθυμεί να έλθει σε επαφή με το μουσικοχορευτικό ύφος της επισκεπτόμενης περιοχής και να γνωρίσει τους εκεί ανθρώπους.

Έτσι, την Κυριακή αυτή ξεναγήθηκε μουσικοχορευτικά από το πολιτιστικό σύλλογο ‘Λυγκηστές’ (‘Λυγκηστίδα’ είναι η αρχαία ονομασία της περιοχής της Φλώρινας), ο οποίος έχει ως υπεύθυνο τον Γιάννη  Κωνσταντίνου, έναν καταξιωμένο ερευνητή, ντόπιο, άριστο γνώστη της παράδοσης της Φλώρινας (και όχι μόνο) με πολλές εισηγήσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας τον ευχαριστεί δημόσια, όπως και την γυναίκα του  Ήρα, επίσης χοροδιδάσκαλο, για την εκ μέρους τους άψογη φιλοξενία.

Από τον Όμιλο