Τοπικά

Σύσκεψη για τις μαθητικές μεταφορές στην Π.Ε Ημαθίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, την Παρασκευή 15η Σεπτεμβρίου, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Π.Ε Ημαθίας, για τη νέα σχολική περίοδο 2017-18.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και κ. Χρήστος Αντωνίου, ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Απόστολος  Βεσυρόπουλος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κα. Αναστασία Μαυρίδου  και υπηρεσιακοί παράγοντες  της Π.Ε Ημαθίας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε το διαφαινόμενο πρόβλημα  στη σχολική μεταφορά και αφορά τεχνικά στοιχεία που έχουν μεταβληθεί από τις προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στον, κατά το νόμο, προβλεπόμενο διεθνή διαγωνισμό .

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους βουλευτές  την παρέμβαση τους προς το αρμόδιο υπουργείο, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, που θα επιλύει το σχετικό ζήτημα, ώστε να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στην απρόσκοπτη μεταφορά της μαθητικής κοινότητας.

Οι κυρία και οι κύριοι  βουλευτές δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, στα πλαίσια της νομοτεχνικής εισήγησης που θα τους αποσταλεί από την Π.Ε Ημαθίας.

Μετά το πέρας της συσκέψεως ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυρία και τους κύριους  βουλευτές της Ημαθίας για τον επιδεικνυόμενο ζήλο τους, στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τον τόπο μας. Είμαι βέβαιος ότι με την δική τους βοήθεια το ζήτημα της σχολικής μεταφοράς θα αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την κεντρική διοίκηση. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το καλό της Ημαθίας»

Βέροια 18-09-2017

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας