Νάουσα Πολιτισμός

3η Γιορτή Γης. “Τσικάρι μ΄ πόσος κόσμος να χωρέσει στην Χαρίεσσας”

Στο κατάμεστο, για ακόμα μια χρονιά, προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Χαρίεσσας, που ξεπέρασε τους 1.200 επισκέπτες ,πραγματοποιήθηκε η 3Η  Γιορτή Γης το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017. Ένα μουσικό συνονθύλευμα ήχων, χρωμάτων, εικόνων παράδοσης, παρουσιάστηκε από χορευτές και χορεύτριες τεσσάρων συλλόγων εκπροσωπώντας την Μακεδονία και τον Πόντο. Στη σκηνή παραβρεθήκαν περισσότεροι από 100 χορευτές, τα “Ποντιακά Νιάτα” Ζερβοχωρίου, η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος Χαρίεσσας» και η οικοδέσποινα Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας,  δημιούργησαν ένα μοναδικό ψηφιδωτό πολιτισμού με χορούς κυκλωτικούς.

Κεντρικό κομμάτι της εκδήλωσης και φέτος η ανάδειξη και η προβολή των Ημαθιώτικων καρπών. Οι επισκέπτες είχαν την χαρά να γευτούν δωρεάν πρωτότυπες και δροσιστικές προτάσεις από φρούτα της περιοχής. Στα τραπέζια υπήρχαν τοποθετημένα καλαίσθητα καλαθάκια με ποικιλία φρέσκων φρούτων της περιοχής μας και κομπόστες ροδάκινο, που επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια η κα. Αθηνά Τζούρτζια. Η πρωτοτυπία της βραδιάς ήταν πως αντί για λαχνούς, το «μενού» περιλάμβανε λαχταριστή Pοδακινόπιτα από τον μοναδικό στο είδος τους κ. Γιώργο ΤΖΕΠΟ, μια ιδέα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα εκρηκτικό μείγμα με την παράδοση- πίτα και το θεμέλιο λίθο της περιοχής- ροδάκινο.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος. Ενώ την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά πλαισίωσαν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Ματθαίος Τσαχουρίδης στη λύρα και το τραγούδι, ο Αλέξης Παρχαρίδης στο τραγούδι και ο Αντώνης Μπράσας στο κλαρίνο, δίνοντας την ευκαιρία στους εκατοντάδες παραβρισκόμενους να διασκεδάσουν μέχρι τα ξημερώματα!

Η διαφύλαξη της πολιτισμικής μας παράδοσης είναι μια ιερή προσπάθεια σε όποιον οραματίζεται, δρα και συμβάλει σ΄αυτήν με οποιοδήποτε τρόπο του αξίζουν μόνο συγχαρητήρια! Μια βαθιά υπόκλιση στους δεκάδες χορηγούς και υποστηρικτές της βραδιάς που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί,  η οφειλόμενη επισήμανση στην προσφορά των Εθελοντών, των ανθρώπων του συλλόγου που, όπως πάντα έτσι και φέτος αναδείχθηκαν σε αφανείς ήρωες της διοργάνωσης, με χαμόγελο, ευγένεια και διάθεση για προσφορά να εξυπηρετήσουν την κάθε περίπτωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος οι πρώην Βουλευτές Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος, και κ. Φωτιάδης Ηλίας, , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας κ. Παρθενόπουλος Ιωάννης, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας κα. Τάκη-Τζέπου Νάντια , και ο κ. Δάγγας Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Μαλάκη Αθηνά, ο κ. Ορδουλίδης Μάκης, ο κ. Γαιτανίδης Θεόδωρος, ο διοικητής Πυροσβεστικού σώματος Νάουσας κ. Μπαλαμούτης Νικόλαος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κα. Λαζαρίδου Δέσποινα, οι πρόεδροι Τ.Κ κα Καλπαξίδου Σοφία, κ. Στογιάννης Χρήστος, κ. Σιδηρόπουλος Ιωάννης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Δ/ντης του Σωματίου Παναγία Σουμελά κ. Αντώνιος Δάλλας, ο αντιπρόεδρος κ. Κων/νος Ιωακειμίδης, η Δ/ντρια του δημοτικού σχολείου Χαρίεσσας κ. Κουτσογιάννη Αθηνά, η Δ/ντρια του νηπιαγωγείου Χαρίεσσας κα.Λαφάρα Γεωργία, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Γεωργιάδης Γιώργος, ο πολιτιστικός σύλλογο «Αγ. Γεωργίου», ο πολιτιστικός σύλλογος Λιποχωρίου, ο αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Λουτροχωρίου, ο σύλλογος ποντίων Ριζού, ο σύλλογος ποντίων Σεβαστιανών «Ο ΠΥΡΡΙΧΕΙΟΣ», ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας, ο πολιτιστικός σύλλογος «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ» Πατρίδος, ο σύλλογος ποντίων Μονάχου, ο σύλλογος ποντίων Κρ. Βρύσης, η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο πολιτιστικός σύλλογος Μελίκης «Η ΡΩΜΑΝΙΑ», η Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας, ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», ο πολιτιστικός σύλλογο «ΚΑΜΠΟΥ», ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ», η Α.Ε.Χ, η ομάδα ποδοσφαίρου Μαρίνας, ο σύλλογος εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», ο σύλλογος «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Θερμές ευχαριστίες στα ΜΜΕ που κάλυψαν την βραδιά  Pliroforiodotis.gr ,Veria Net, &ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ αλλά και σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας και  τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης και την άριστη συνεργασία!

Η Χαρίεσσα γέμισε με  μουσικές και κόσμο….όλος ο κόσμος αυτός κάθε χρόνο πολλαπλασιάζεται και αποδεικνύει την αγάπη του για το έργο της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Με εκτίμηση το Δ.Σ

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας