Life

Νέα επιχείρηση ξεκινά για τον απεγκλωβισμό του ορειβάτη στον Όλυμπο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή Καζάνια του Ολύμπου ο Ρουμάνος ορειβάτης που έχασε χθες τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να ανέβει στον Μύτικα.

Ενώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, στις 13.58 διακόπηκε, λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του κινητού του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως, ήταν καλά στην υγεία του και σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Οι άντρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν από το πρωί σήμερα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις έρευνες, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, που έκαναν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Τις επόμενες ώρες, λοιπόν, ξεκινά νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ρουμάνου, στην οποία από πλευράς Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα συμμετάσχουν εννέα διασώστες, έμπειρα μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης.

Στο μεταξύ, οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο είναι εξαιρετικά δύσκολες, με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή βροχή, τη χαλαζόπτωση και τις αστραπές, ενώ η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, φτάνοντας τους 4 με 5 βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι σημαντική υποστήριξη στις έρευνες προσφέρουν οι διαχειριστές των καταφυγίων του Ολύμπου Κάκκαλος, Αγαπητός και Αποστολίδης.

ΕΟΔ

banner-article

Ροη ειδήσεων