Κοινωνία

Τοιχογραφία στην πρόσοψη του ΑΧΕΠΑ ενθαρρύνει τη δωρεά οργάνων

Τοιχογραφία στην πρόσοψη του ΑΧΕΠΑ ενθαρρύνει τη δωρεά οργάνων

 Μια τοιχογραφία 500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση της δωρεάς οργάνων, κοσμεί την πρόσοψη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. «Ζήσε δυο φορές» είναι το μήνυμα της τοιχογραφίας. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε στην πόλη μας μια μεγάλη δημόσια τοιχογραφία με θέμα τη δωρεά οργάνων. Δίνουμε ένα υψηλό μήνυμα ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και αλτρουισμού, ώστε μέσα από τον πόνο και την οδύνη ενός θανάτου να μπορέσουμε να χαρίσουμε ζωή σε τουλάχιστον έξι συνανθρώπους μας μέσα από τη δωρεά οργάνων.

Είναι ένα πολύ στιβαρό μήνυμα και μια θετική παρέμβαση στην πόλη που θα δώσει ταυτόχρονα και ελπίδα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι εναγωνίως περιμένουν σε μια λίστα αναμονής για μια μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως είναι ο μυελός των οστών. Η τοιχογραφία θα μείνει για χρόνια να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να βάζει τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να σκέφτονται για την αξία της ανθρώπινης ζωής, τόσο κατά τη ζωή όσο και μετά τον θάνατο» ανέφερε κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραγκιόζης επισήμανε ότι η ιδέα για την δημιουργία της τοιχογραφίας προέκυψε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Σύλλογος, αντί να κάνει μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση της δωρεάς οργάνων, αποφάσισε να…
Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ
Για το κρίσιμο θέμα της δωρεάς οργάνων και τη δυστυχώς συνεχή μείωση των δωρητών στη χώρα μας, δημιούργησα ένα blog που θα παρέχει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, μας ενημερώνει η κ. Σιδηροπούλου Ζωή.
ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ …  Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
zeis-mesa-mou.blogspot.gr

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας