Εκδηλώσεις Τοπικά

Σωματείο Διαλογής – Ψύξης Νάουσας: “Μεγάλη διαδήλωση στο Νατοϊκό Στρατηγείο”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ – ΨΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΤΗΛ: 2332022230 – 6973312771

 ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ

ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ 1μ.μ. ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Αναχώρηση λεωφορείων:11:00πμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

15/6/2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα μονοπώλια είναι αδίστακτα για το κυνήγι του κέρδους δεν διστάζουν να κάνουν πολέμους σκοτώνοντας εκατομμύρια, ισοπεδώνοντας ολόκληρες χώρες όπως κάνουν τώρα στη Συρία και παράλληλα προωθούν τις μπίζνες τους εκεί. Σε αυτές τις συγκρούσεις, για τα συμφέροντα των Ελλήνων βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών, συμμετέχει και η χώρα μας δίνοντας γη, ύδωρ, αλλά και 4 δις ευρώ στο ΝΑΤΟ ετησίως. Για αυτών τα συμφέροντα συμφώνησαν να βρίσκεται στο Αιγαίο, ολόκληρη Νατοϊκή αρμάδα αυξάνοντας τους κινδύνους για εμπλοκή της χώρας μας, ενώ παράλληλη συμμετοχή υπάρχει και σε αντίστοιχες ενέργειες στα πλαίσια της Ε.Ε.

Προσβλέπουν μερίδιο, μέρος του οποίου ήδη εισπράττουν, καθώς έχουν αναλάβει τη σίτιση των 60.000 και πλέον προσφύγων, έχουν δεχτεί παραγγελίες για εκατομμύρια μερίδες φαγητό και άλλα προϊόντα. Άλλοι κλάδοι προσβλέπουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, όπως στα πετρέλαια, τις τεχνικές εταιρίες που θα αναλάβουν, μετά τους βομβαρδισμούς, την ανοικοδόμηση.

Οι εργαζόμενοι απαιτείται να είναι ενήμεροι για όλες αυτές τις εξελίξεις. Να γίνει κατανοητή η ανάγκη να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις για όλες τις πλευρές της ζωής. Να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγο της συμφωνίας που έχουν υπογράψει κυβερνήσεις της Ε.Ε., μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η οποία ακυρώνει τη συνθήκη της Γενεύης, περί ελεύθερης μετακίνησης των προσφύγων.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που συνδέεται με την καθημερινή πάλη και τις διεκδικήσεις κατά όσων ευθύνονται για τους πολέμους και δεν είναι άλλοι από τις πολυεθνικές και τους ντόπιους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μαζί με τις κυβερνήσεις τους και τους διακρατικούς τους μηχανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ..

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
banner-article

Ροη ειδήσεων