Αθλητικά Βέροια

Ο 1ος Αγώνας Δρόμου των Ανακτόρων

Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 η διοργάνωση του 1ου Αγώνα Δρόμου των Ανακτόρων από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Από νωρίς το πρωί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς φρόντισαν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως. Ο γενικός συντονιστής του αγώνα, Λουκάς Δαγδηλέλης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ακολούθησε η τεχνική ενημέρωση για τη διαδρομή. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στην αφετηρία που βρισκόταν στην πλατεία της Βεργίνας για να γίνει η έναρξη του αγώνα.

Το παρόν έδωσαν 115 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, οι οποίοι έτρεξαν για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για τη Βεργίνα!

Η διαδρομή των περίπου 12 χιλιομέτρων (5% χωματόδρομος, 55% μονοπάτια, 35% δασικός δρόμος και με υψομετρική διαφορά +500μ.) εντυπωσίασε τους αθλητές, οι οποίοι τη βρήκαν σε γενικές γραμμές εύκολη, ωστόσο υπήρξαν και μερικοί συμμετέχοντες που δυσκολεύτηκαν. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ασφάλεια μέχρι τον τερματισμό του συνόλου των αθλητών, τους οποίους υποδεχόταν με ενθουσιασμό το κοινό.

Στη Γενική Κατηγορία Ανδρών νικητής είναι ο Θεοδοσιάδης Βασίλειος με δεύτερο τον Δαγδηλέλη Αθανάσιο και τρίτο τον Θάνο Γεώργιο.Στις γυναίκες, πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Σαββίδου Παρθένα, δεύτερη η  Οσλανίτου Μαρία και τρίτη η Ηλιάδου Φωτεινή.

Με τον καιρό σύμμαχο, όλα λειτούργησαν άψογα, όπως είχαν προγραμματιστεί, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά προβλήματα. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των δεκάδων εθελοντών και υποστηρικτών του αγώνα που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα αθλητές και συνοδοί να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το προσωπικό του ΚΑΠΑ/τμήμα αθλητισμού του Δήμου Βέροιας, η Διασωστική Ομάδα ΟΜΑΚ Καλαμαριάς. και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Επίσης, η συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και το Νοσοκομείο Βέροιας ήταν άριστη.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές που για πρώτη χρονιά υποστήριξαν ένθερμα τον αγώνα δρόμου των Ανακτόρων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη για τη συνεργασία της. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας για την υποστήριξη του, την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αγώνα αλλά και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, το Νοσοκομείο Βέροιας, την ΟΜΑΚ Καλαμαριάς, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας και το Σύλλογο Δρομέων Βέροιας για την πολύτιμη και έμπειρη βοήθειά τους. Ακόμα, να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις που στήριξαν τη διοργάνωση, καθώς η συνεισφορά και η ενίσχυσή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, για τον 2ο Αγώνα Δρόμου των Ανακτόρων!

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Στάθης Ιωακείμ, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές»

Κεφάλας Δημήτρης, Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας

Ζησέκας Δημήτρης, Υπεύθυνος Αγωνιστικής Διαδρομής

Δαγδηλέλης Λουκάς, Γενικός Συντονιστής Αγώνα

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας